У Чернівцях скасують режим спецперевезень у маршрутках: що зміниться для пасажирів.

Режим спецперевезень у громадському транспорті Чернівців планують скасувати на сесії міської ради, яка відбудеться 27 січня.

Про це повідомив заступник міського голови Ігор Крохмаль.

 

Якщо рішення на сесії міської ради буде ухвалено, то вже з 1 лютого маршрутки будуть їхати у режимі загальних перевезень.

“Коли маршрутки їхали у режимі спецперевезень, їхній графік руху був запроваджений до 21.00. Потім, коли ситуація трохи покращилася, перевізників просили відновити рух до 23.30, але вони, звісно цього не зробили. Тому зараз маршрутки у Чернівцях не їздять пізно ввечері. Але коли перейдуть на загальний режим перевезень, тоді графік руху продовжать”, – сказав Крохмаль.

Водночас, за словами заступника міського голови, режим загальних перевезень не змінить ситуацію з пільговиками. Повну вартість проїзду доведеться платити і школярам.

“Пільговики будуть їздити на 15-ти пільгових маршрутах, але залишиться норма 30% від сидячих місць. Щоби запровадити пільгу для дітей, нам потрібно розробити механізм компенсації перевізникам. Наразі такого механізму нема, він передбачений у електронному квитку. Програма запровадження електронного квитка була запроваджена минулого року, зараз починаємо її реалізацію. І тоді зможемо ввести пільгу для школярів та контролювати відшкодування”, – додав заступник мера Чернівців.

Раніше повідомлялося, що у маршрутках Чернівців можуть скасувати режим спеціальних перевезень пасажирів.

peredplata