Любім своє,українське ,бо ми є українці!

Вже три тижні пройшло з того часу, як ми молитовно вступили у Великий піст. Жителі с.Бережонка Вижницького району дуже побожні і щоб не сваритися і не з”ясовуватити церковні відносини у піст їздять у сусіднє село Коритне на богослужіння, де є ПЦУ на чолі з Блаженнійшим Епіфанієм.

Тауож будемо, як Бог допоможе дочекати, святити там і Святу Пасху.

Але так не повинно бути! Ми,  українці, дуже любимо свою Батьківщину, хочемо щоби у нашому селі богослужіння проводились рідною мовою, щоби молилися за українське військо, наших захисників.

Процес переходу з російської церкви до ПЦУ розпочато і його вже не зупинити! Нагадаємо, що в с.Бережонка громада перейшла до Єдиної Помісної Української Церкви.

«Священик», швидшемце піп Микола Іванчук, захисник Путіна, владик Кирила і  Онуфрія озвірів від того, що втратив прихід. Він накинувся на благочинного о.Іллю і своїми брудними нігтями подряпав йому обличчя, коли той хотів привітати односельчан з такою подією.

Священик має бути взірцем для людей ,а Микола дуже неохайний!

До речі,батько о.Іллі  о.Іван також родом з с. Бережонка, будував цей храм разом з жителями і відправляв службу Божу в ньому, а пізніше в с.Коритне.

О.Ілля приїхав в поминальну суботу на могилу свого батька, який похоронений біля церкви в с.Бережонка. Саме у той час  були збори релігійної громади. Односельчани надали йому слово після зборів. «Священик», а швидше піп Миколай показав себе з найгіршої сторони, як лісовий дикун. О.Ілля це перетерпів,не подав на нього заяви у правоохоронні органи, бо не добре священикові судитися;хай Бог йому буде суддею.

Благочинний о.Ілля-великий патріот України, Священик з великої літери, якого всі поважають і підтримують ,а московські попи бояться, бо він завжди каже правду , яка їм неугодна.

Як хлопці наші віддають життя своє на сході України за батьківщину, так о.Ілля готовий на все заради України. Але дуже образливо благочинному і нам за те ,що московський піп Миколай зірвав хрест святий з його грудей і з великою злістю кинув до землі. Це вже не людський вчинок,якому немає виправдання!

Всі люди дуже обурені такою грубістю і неуцтвом Миколи Іванчука; втратили до нього повагу і не хочуть мати за свого молитвенника і наставника. Його ще не було на світі,коли о.Ілля вже 9 років був священиком!Атеісти знущалися з хрестів , церквів. То що з ними сталося?!

Приємно, що жителі с.Бережонка і  жителі інших парафій є патріотами України і перейшли в Помісну Українську Православну Церкву, яка признана Вселенським Патріархом!

В своїй країні має бути своя церква!!!

Курик Марія

peredplata