Буковинець заборгував майже 144 тис грн аліментів

Дізнавачі поліції скерували до суду матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом щодо 36-річного жителя Дністровського району, який протягом 10 років не сплачував кошти на утримання дітей. За скоєне чоловікові загрожує до 2 років обмеження волі.

У Дністровського районі судитимуть жителя села Новоселиця за злісне ухилення від сплати коштів на утримання своїх неповнолітніх доньок. Буковинець заборгував виплату аліментів за 10 років.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що згідно з рішенням Кельменецького районного суду, чоловік був зобов’язаний виплачувати аліменти на утримання двох своїх доньок до досягнення ними повноліття. Проте він проігнорував рішення та ухилявся від його виконання.

На неодноразові попередження про необхідність щомісячної сплати аліментів і погашення заборгованості, а також про кримінальну відповідальність, буковинець не реагував.

Дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру у скоєнні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 164 (Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) Кримінального кодексу України.  Правоохоронці направили матеріали провадження до суду для розгляду та прийняття рішення.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

 

peredplata