Уряд має вжити антикризових заходів, щоб не допустити дефіциту дизельного пального, – Палатний

Влада має негайно вжити заходів, щоб ліквідувати дефіцит дизельного пального і не допустити нової хвилі енергетичної кризи. Перелік необхідних заходів міститься в економічному плані дій “УДАРу Віталія Кличка”. Про це заявив керівник виконкому партії Артур Палатний.

«Через залежність від Росії та Білорусі і відсутність диверсифікації поставок дизпалива під загрозою – не лише початок весняних польових робіт і залізничні перевезення, але й обороноздатність України. Влада має негайно вжити заходів, щоб ліквідувати дефіцит стратегічно важливого пального і не допустити чергової хвилі енергетичної кризи”, – заявив Палатний.

Він нагадав, що дизельне пальне використовують у великій кількості Збройні Сили України, “Укрзалізниця”, сільгоспвиробники та інші галузі.

“Під час загострення ситуації на кордонах з Росією безперебійне постачання пального для ЗСУ – питання національної безпеки. Тож, без перебільшення, це стратегічно важливий продукт для України. І одна з дуже вразливих больових точок для України», – зазначив Артур Палатний.

Він підкреслив, що «УДАР Віталія Кличка» розробив економічний плані дій «Захист. Безпека. Розвиток», в якому сформулював першочергові кроки.

“Потрібно терміново створити запас дизеля на 45 днів. А резерв пального у Держрезерві має бути такого обсягу, щоб компенсувати можливі дефіцити пального мінімум 2 місяці. Також потрібно негайно диверсифікувати імпорт палива, провести закупівлі додаткових об’ємів у західних держав. У найкоротші терміни треба відновити роботу українських нафтопереробних заводів – Одеського, Дрогобицького та Надвірнянського НПЗ, які зараз знаходяться у власності держави і не працюють», – наголосив Палатний.

peredplata