Чернівецька міська влада домовилась з перевізниками щодо пільгового проїзду для школярів та АТОвців

Міська влада підписала меморандум з перевізниками щодо пільгового проїзду окремих категорій населення, а саме для школярів та АТОвців.

8 лютого 2022 року Чернівецька міська рада підписала меморандум з перевізниками про пільговий тариф для учнів шкіл та ліцеїв, а також безкоштовний проїзд для учасників бойових дій та членів родин загиблих учасників бойових дій.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль, повідомляє Медіа агентство АСС.

 «11 січня 2022 року на засіданні виконкому було прийнято рішення про підняття тарифу на автобусний маршрут до 9 гривень. Тому створили робочу групу щодо вивчення цього питання. В результаті дослідження питання пільгового тарифу дійшли до висновків:

перше – запровадження електронного квитка,

друге – до запровадження е-квитка – підписання меморандуму про співпрацю і взаємодію між виконавчим комітетом міської ради та перевізниками, які здійснюють пасажирські перевезення на автобусних маршрутах загального користування.

Результат –  8 лютого відбулося підписання меморандуму про співпрацю і взаємодію, в якому йдеться про пільговий тариф для учнів шкіл та ліцеїв, який становитиме 5 гривень з дня підписання меморандуму до 31.05.2022 року.

А також безкоштовний проїзд для учасників бойових дій та членів родин загиблих учасників бойових дій, до впровадження електронного квитка», – написав Ігор Крохмаль.

Що стосується е-квитка, додав заступник міського голови, то запустити його роботу планують до кінця цього року.

Наразі на сайті міськради оприлюднено регуляторний акт щодо проєкту рішення «Про впровадження та функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду в громадському транспорті» для зібрання зауважень та пропозицій.

Джерело: acc.cv.ua

peredplata