“Хрещеному батькові” водогону «Дністер-Чернівці», який цілодобово забезпечує чернівчан питною водою, сьогодні 70.

 

70-ліття від дня свого народження відзначає ветеран комунальної галузі Буковини, її фундатор і подвижник Олександр Шумейко. Про це повідомив колега ювіляра, перший заступник КП “Чернівціводоканал”  Taras Babuh.

Народився він 11.05.1950 р. в м. Городок Хмельницької області в сім’ї учителя. У 1972 році закінчив Український інститут інженерів водного господарства, навчався на будівельному факультеті за спеціальністю «Водопостачання та каналізування». Трудову діяльність розпочав у 1972 році на посаді майстра каналізаційних очисних споруд Хотинського комбінату комунальних підприємств.

У 1978 році його переведено на посаду головного інженера Чернівецького водоканалу, а в 1987році очолив підприємство. На той час Чернівці забезпечувалися водою з відчутними перебоями. На підприємстві не було належної виробничої бази. З огляду на незадовільний стан водозабезпечення міста, було розпочато будівництво водогону «Дністер-Чернівці». Він зіграв одну з основну ролей у цьому будівництві. Потім О.М.Шумейко багато зусиль доклав для налагодження успішної експлуатації даної споруди, яка безперебійно працює з 1982 року. За час його керівництва Чернівецьким водоканалом розпочалось впровадження енергоефективних засобів та механізмів, що привело до значної економії енергоресурсів. Саме завдяки його зусиллям та вмінням Чернівці багато років належно забезпечуються цілодобовим водопостачанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черемоська гребля

У 2005 році Олександру Михайловичу довірили очолити департамент житлово-комунального господарства міської ради. На нього були покладені обов’язки по забезпеченню стабільної роботи підприємств житлово-комунального господарства та виконання заходів з підготовки до відзначення 600-річчя Чернівців.

За багаторічну роботу в системі житлово-комунального господарства ювіляр був нагороджений Грамотою Президії Верховної Ради УРСР, медаллю «На славу Чернівців» та отримав звання заслуженого працівника сфери послуг України.

Чернівчани неодноразово обирали його до міської та обласної депутатських рад.

Олександр Шумейко по праву увійшов до історії комунального господарства буковинського краю і посів там високе почесне місце.

Показово, що до цього він продовжує працювати в системі КП»Чернівціводоканал» та є порадником молодшого покоління комунальників.

З нагоди ювілею друзі та шанувальники фахівця тепло вітають його з досягненням поважного віку та бажають міцного здоров’я в подальшому житті.

peredplata