За два місяці повномасштабної війни свідоцтво про народження  на Буковині отримали 1309 малят

Життя переможе! Батьки немовлят, народжених у час війни, можуть  отримати свідоцтво про народження дитини у найближчому відділі державної реєстрації актів цивільного стану, де немає активних бойових дій.

За період воєнного стану відділи ДРАЦС Південно-Західної юстиції вже видали 6143 свідоцтва про народження. На Прикарпатті зареєстрували 1798 новонароджених, на Закарпатті – 1850, у Тернопільській області- 1186, на Буковині – 1309 малят отримали перший документ.

Нагадуємо, у період воєнного стану відділи державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західної юстиції  працюють у звичному режимі за принципом екстериторіальності.

Для державної реєстрації народження необхідні такі документи: паспорти батьків, свідоцтво про шлюб, у разі наявності, та  медичне свідоцтво про народження форма 103/0 з 24.02.2022 р.

Контактні дані відділів ДРАЦС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ) – за посиланням

https://pzmrujust.gov.ua/struktura/pidvidomchi-orhany-ta-ustanovy/59-viddily-derzhavnoi-reiestratsii-aktiv-tsyvilnoho-stanu?fbclid=IwAR3WC5WmWNbnNDvrDoLnxX9BbnCN0TXmIU63QO34-8DKmULsieGs8GRquuQ

Джерело: Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ)

 

peredplata