Регіональної програми боротьби з гепатитами немає, – визнали в Чернівецькій ОДА

Регіональної програми боротьби з гепатитами немає, - визнали в Чернівецькій ОДАЗгідно з урядовою Державною цільовою соціальною програмою профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 року, розробленою на виконання доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, у Чернівецькій області затверджена концепція лікування вірусних гепатитів і наразі здійснюється підготовка відповідної регіональної програми. Повідомляє прес-служба ОДА з посиланням на Департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації.

\”У повідомленні департаменту також зазначається, що до кінця цього року потреби хворих на вірусні гепатити частково будуть забезпечені. Що ж стосується буковинських дітей, хворих на вірусні гепатити, то їх забезпечують необхідними ліками за кошти державного бюджету вже протягом трьох років\”, – повідомляє прес-служба ОДА.

Нагадаємо, нам два роки брехали, що регіональна програма розроблена. Виявляється, не розроблена, а розробляється. А щодо лікування вірусних гепатитів, то вже давним-давно діє протокол лікування таких хворих.

Таке інформаційне повідомлення – це знущання над хворими. Бо знову – тільки балачки.

Якщо до кінця року медичні заклади не будуть надавати медичні послуги (маємо на увазі забезпечення безкоштовними ліками, аналізами, обстеженням тощо) хворих, то треба готуватися подавати її до суду за введення в оману.

peredplata