У Чернівцях стартували Дні здоров’я: можна виміряти тиск, рівень цукру та кисню, а також взяти участь у розіграші цінних призів

 У понеділок, 12 вересня, у Чернівцях відкрилася фітовиставка цілющих лікарських рослин «Осінні мотиви». Захід відбувся у рамках традиційних Днів здоров’я, які цього року триватимуть з 12 вересня по 15 жовтня. Окрім суто естетичної, організатори фітовиставки переслідували також пізнавальну і навіть просвітницьку мету. Зокрема, гостей виставки познайомили з властивостями лікарських рослин, які є символами України.

Одним із загальновизнаних символів України є калина. Водночас цілющі властивості рослини віддавна використовують у лікуванні різноманітних хвороб. Калина є надбанням як народної, так і традиційної медицини. 

– Ми вирішили дослідити, як цей символізм калини відображено у хімічному складі рослини, – розповіла організаторка заходу, доктор фармацевтичних наук Галина Мельник (Громадська організація «Аптечний Грегіум України»). – Латинська назва калини звичайної Viburnum opulus походить від глікозиду вібурніну. Найбільше цієї речовини містить кора калини, яку традиційна медицина віддавна використовує під час кровотеч для зупинки крові. Ось чому калина стала символом народу-воїнів, пролитої українцями крові за нашу свободу, за право бути вільними. З’ясувалося також, що завдяки найбагатшому вмісту вітамінів і мікроелементів калина, яка жодна інша рослина, здатна посилювати імунітет, захищати від вірусів і бактерій. Завдяки своєму збалансованому складу квіти калини, наприклад, здатні відновлювати для співу найзахрипліші голоси, нормалізувати підвищений артеріальний тиск, рівень цукру в крові тощо. Жовті плями на чорнобривцях – іншому добре відомому символі України – містять флавоноід лютеїн, який використовують для лікування жовтих плям сітківки очей. 

Під час урочистого відкриття фітовиставки відбулося кілька презентацій. Увазі відвідувачів представили арі продукцію, лікарські, косметичні і гомеопатичні засоби відомих виробників, а також лікарські і косметичні засоби, виготовлені у виробничій аптеці «Гармонія» та «Першій Хмельницькій аптеці» (бренд аптека Синиця). Гості могли випробувати консистенцію дерматологічних і косметичних мазей  на цілющих травах  із доказовою дією, відчути на собі присмак живої природи. Презентували також новітні лікарські форми на основі культури клітин рослин, створених в інституті молекулярної біології і генетики НАН України.

Справжньою окрасою заходів, які традиційно користуються неабиякою популярністю серед відвідувачів, стали дегустація лікувальних чаїв «Ключі Здоров’я» та цілющих настоїв. Відвідувачам пропонували скуштувати фірмові настої з глоду і стевії для профілактики гіпертонічної хвороби, цукрового діабету, предіабету. А також спробувати на смак різні цілющі лікарські рослини. Виготовлені релокованими із Харкова фахівцями-фармацевтами та фармацевтами у виробничій аптеці мережі «Гармонія» за спеціальними рецептами лікувально-профілактичні засоби добре засмакували буковинцям. 

 Основними заходами, запланованими у рамках Днів здоров’я, є можливість виміряти тиск, рівень цукру та кисню у крові. Охочі також можуть отримати безкоштовну консультацію у фахових лікарів, а за потреби отримати направлення до вузькопрофільних фахівців.

Завершальним акордом насиченої місячної програми стане урочисте закриття фітовиставки та Днів здоров’я з підведенням підсумків, презентацією фільму про медико-фармацевтичну фірму «Гармонія-2000» та спеціальна лотерея. (Єдина  умова участі в лотереї – чек на купівлю продукції від 2 тисяч гривень у будь-якій з аптек мережі). Розіграш цінних призів (головний приз – два дні відпочинку в Буковелі, сертифікати на 1000 грн.  та 500 грн.  відбудеться 15 жовтня 2022 року об 11.00.

Партнерами фітовиставки та Днів здоров’я стали компанія Отава м. Київ та інститут молекулярної біології і генетики НАНУ, кафедра технології ліків ХНФУ, ТОВ «Цілющі трави», «Союз Афган» м.Кропивницький, ТОВ «Ключі здоров’я» Харків, ТОВ «Медіко” Дніпропетровськ, ТОВ «Долфі” Дніпропетровськ, ТОВ «Медікал Інтернешнл» Київ, «Перша Хмельницька аптека» (бренд аптека Синиця).

 

ДОВІДКОВО:

Фітовиставка і Дні здоров’я триватимуть з 12 вересня по 15 жовтня 2022 р. в аптеках медико-фармацевтичної фірми «Гармонія-2000» за наступними адресами:

м. Чернівці, вул. Небесної Сотні, 12.

м. Чернівці, вул Небесної Сотні, 8.

м. Чернівці, вул. Руська, 17.

м. Чернівці, вул. Комарова, 31.

м. Коломия, площ. Вічевий Майдан, 2.

 

 З метою охоплення різних локацій ДНІ ЗДОРОВ’Я (вимірювання тиску, цукру, кисню в крові, консультування лікарями медичного центру «Гармонія») проводяться з 8.30 по 11.30 за таким графіком: 

 З 12 по 30 вересня – аптека за адресою вул. Небесної Сотні, 12.

З 13 по 17 вересня – аптека за адресою вул. Руська, 17.

З 19 по 22 вересня – аптека за адресою вул. Комарова,31.

З 26 по 29 вересня – аптека за адресою вул. Небесної Сотні, 8.

 

У всіх аптеках мережі  діятимуть спеціальні знижки:

***за дисконтними картках АКЦІЯ – (вітаміни, косметика, медтехніка) за умови купівлі двох упаковох знижка -15%.

***12-18 вересня за соціальними картками для пільгових категорій населення -12% на ліки ,

-15 медтехніка, трави, арі продукція.

 

 

peredplata