Буковинців попереджають про небезпечну інфекцію в Росії

За повідомленням Державної санітарно-епідеміологічної служби України відповідно до інформації Міністерства охорони здоров’я Російської Федерації станом на 01.07.2013 в Москві, Ростовській, Липецькій, Курській, Нижегородській та інших областях має місце підвищення захворюваності населення на ентеровірусні інфекції, в тому числі серозні менінгіти.

Так, у Ростовській області на ентеровірусні інфекції захворіло 189 дітей, 31 дитина з підтвердженим діагнозом ентеровірусної інфекції на даний час знаходиться в лікувальних закладах. В Липецькій області зареєстровано 254 випадки ентеровірусної інфекції, в тому числі з підтвердженим діагнозом серозний менінгіт 88 осіб, на лікуванні знаходяться 52 особи, серед яких 35 дітей.

У Москві з діагнозом ентеровірусна інфекція на стаціонарному лікуванні знаходиться 51 дитина.

З огляду на вище викладене та з метою попередження виникнення ентеровірусних інфекцій Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області рекомендує населенню:

– дотримуватися правил особистої гігієни;
– купатися виключно у відведених для цього місцях;
– не вживати воду з незнайомих джерел;
– вживати лише ретельно вимиті фрукти та овочі;
– у випадку виявлення перших ознак захворювання (головний біль, відсутність апетиту, нудота, блювання, біль у животі, пронос) необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.

В.о. начальника, головного державного
санітарного лікаря чернівецької області М.Б. Миронюк

peredplata