Чорниця — справжній щит від раку, зупиняє старіння, благотворно впливає на зір, лікує діабет і захворювання нирок

 
Дослідження, проведені протягом тривалого часу, дійшли висновку, що люди, які їдять темні, майже чорні фрукти та овочі, захищені від серйозних проблем зі здоров’ям, таких як захворювання печінки, рак, анемія, остеопороз, хвороби серця або дегенеративні захворювання, такі як хвороба Альцгеймера.

Це тому, що ці фрукти дуже багаті вітаміном С і вітамінами групи В, які мають протизапальну, антивікову та протидіабетичну дію, а разом вони є справжнім щитом проти раку.

Чорниця, невисокий кущ, що росте в гірській місцевості, цвіте в травні-червні, а її плоди, чорниці, окремі темно-сині, соковиті, кисло-солодкі ягоди, дозрівають у липні-серпні. При регулярному вживанні чорниця підвищує імунітет організму, піклується про печінку і шлунок, очищає кров, лікує хвороби нирок, підтримує здоров’я духу.

Чорниця багата органічними кислотами, мінеральними речовинами, такими як залізо, калій, марганець, мідь, сірка, фосфор, цинк і хром, вітамінами, дубильними речовинами, спиртом і ефірною олією. Листя чорниці, зібрані навесні, до досягнення зрілості, також мають склад, який допомагає при лікуванні багатьох захворювань, наприклад, цукрового діабету.

Чорницю можна їсти як таку, заморожену, її можна знайти в такому вигляді цілий рік у супермаркеті, у вигляді свіжовичавленого соку, порошку, приготованого із сушених ягід чорниці, або у вигляді відвару з листя чи сушених плодів.

Діабетикам рекомендується вживати чорницю протягом року і пити відвар з листя або сушених плодів, які можна купити в супермаркеті. Чорниця знижує кількість цукру в крові і стимулює роботу підшлункової залози.

Стимулює регенерацію клітин сітківки

Вживання свіжої чорниці лікує сечовивідні інфекції, захворювання печінки, стимулює регенерацію клітин сітківки, благотворно впливає на зір, знижує ризик серцево-судинних захворювань, запобігає інфаркт міокарда. Якщо жувати чорницю, афти зникають.

Останні дослідження показують, що часте вживання чорниці допомагає підтримувати здоров’я мозку, таким чином запобігаючи хворобі Альцгеймера і підвищуючи інтелектуальну працездатність. Чорниця значно покращує пам’ять, тому сумлінні учні та студенти, ті, хто багато вчиться, а також інші люди, яким ще належить вчитися, повинні вживати її щодня.

Порошок чорниці отримують шляхом подрібнення сушених плодів в електричній кавомолці. Не натирайте багато відразу, однієї порції вистачить на 10-15 днів. Чотири чайні ложки порошку приймають щодня, запиваючи невеликою кількістю води, за півгодини до їжі.

Чорничний мед унікальний, як за смаковими якостями, так і за лікувальними властивостями, тому і дуже дорогий. Він ароматний і темного кольору.

peredplata