Це тому, що ці фрукти дуже багаті вітаміном С і вітамінами групи В, які мають протизапальну, антивікову та протидіабетичну дію, а разом вони є справжнім щитом проти раку.
Чорниця, невисокий кущ, що росте в гірській місцевості, цвіте в травні-червні, а її плоди, чорниці, окремі темно-сині, соковиті, кисло-солодкі ягоди, дозрівають у липні-серпні. При регулярному вживанні чорниця підвищує імунітет організму, піклується про печінку і шлунок, очищає кров, лікує хвороби нирок, підтримує здоров’я духу.
Чорниця багата органічними кислотами, мінеральними речовинами, такими як залізо, калій, марганець, мідь, сірка, фосфор, цинк і хром, вітамінами, дубильними речовинами, спиртом і ефірною олією. Листя чорниці, зібрані навесні, до досягнення зрілості, також мають склад, який допомагає при лікуванні багатьох захворювань, наприклад, цукрового діабету.
Чорницю можна їсти як таку, заморожену, її можна знайти в такому вигляді цілий рік у супермаркеті, у вигляді свіжовичавленого соку, порошку, приготованого із сушених ягід чорниці, або у вигляді відвару з листя чи сушених плодів.
Стимулює регенерацію клітин сітківки
Вживання свіжої чорниці лікує сечовивідні інфекції, захворювання печінки, стимулює регенерацію клітин сітківки, благотворно впливає на зір, знижує ризик серцево-судинних захворювань, запобігає інфаркт міокарда. Якщо жувати чорницю, афти зникають.
Останні дослідження показують, що часте вживання чорниці допомагає підтримувати здоров’я мозку, таким чином запобігаючи хворобі Альцгеймера і підвищуючи інтелектуальну працездатність. Чорниця значно покращує пам’ять, тому сумлінні учні та студенти, ті, хто багато вчиться, а також інші люди, яким ще належить вчитися, повинні вживати її щодня.
Порошок чорниці отримують шляхом подрібнення сушених плодів в електричній кавомолці. Не натирайте багато відразу, однієї порції вистачить на 10-15 днів. Чотири чайні ложки порошку приймають щодня, запиваючи невеликою кількістю води, за півгодини до їжі.
Чорничний мед унікальний, як за смаковими якостями, так і за лікувальними властивостями, тому і дуже дорогий. Він ароматний і темного кольору.