У Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги з’явилися 3 нові рентген-системи

У Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги з’явилися 3 нові рентген-системи. Їх закупили в рамках реалізації транскордонного проекту «Підвищення готовності до надзвичайних ситуацій медичних закладів Чернівецької області та Сучавського повіту», який реалізує заклад спільно із румунськими партнерами.
Джерело: Чернівецька обласна рада.
Перший заступник голови обласної ради Микола Гуйтор відвідав лікарню та ознайомився із результатами проєкту, поспілкувався із керівництвом установи та персоналом.
«Однією із вимог участі в міжнародних проєктах є співфінансування. Тож депутатський корпус обласної ради ініціював виділення майже 5 млн грн з обласного бюджету для її реалізації. Впевнений, що отриманий досвід дозволить продовжити практику залучення позабюджетних коштів для розвитку лікарні», – зазначив посадовець.
☑️ Як повідомив заступник генерального директора закладу Олександр Плегуца, отримані рентген-системи розраховані на 2 і 3 робочі місця, дозволять одночасно обстежувати більшу кількість пацієнтів.
«Рентген-кабінет на травмпункті лікарні обслуговує близько 100 людей за добу. За місяць ця цифра сягає 5 тисяч. Старий попередній апарат не витримував великого навантаження та не давав якісних знімків», – розповів лікар.
➡️ Завдяки проєкту в лікарні відремонтували окремі приміщення на трьох поверхах, закупили низько-температурне плазмове стерилізаційне обладнання, хірургічні кабінети лікарні устаткували спеціалізованим та лапароскопічним обладнанням, а палати інтенсивної терапії отримали монітори пацієнта та апарати ШВЛ, придбано обладнання для протиопікової терапії.
Важливою складовою проєкту стала розробка спільного протоколу екстреного медичного реагування на надзвичайні ситуації у прикордонних територіях та проведення сесії тренінгів для медичного персоналу Чернівецької та Сучавської лікарень.
🖇 Наразі реалізація транскордонного проекту «Підвищення готовності до надзвичайних ситуацій медичних закладів Чернівецької області та Сучавського повіту» (EMS ENI код 1HARD/4.1/16) Спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020» завершується. Його головним бенефіціаром виступило Обласне комунальне некомерційне підприємство «Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги», партнером проєкту є Сучавська повітова рада (м. Сучвава, Румунія).
Загальний бюджет проекту складає понад 1,4 млн євро.
 
 

peredplata