У Чернівецькій області епідпоріг захворюваності на ГРВІ та грип перевищено на 20,7%

«Захворюваність ГРВІ та грип на території області знаходиться на середньому рівні інтенсивності, епідемічний поріг перевищено на 20,7%. В порівнянні з минулим тижнем, захворюваність залишається на рівні», – повідомила під час брифінгу в Чернівецькій ОВА генеральна директорка ДУ “Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” Наталя Гопко.

Як повідомила Гопко станом на 1 січня 2024 р. за 52 тиждень в Чернівецькій області зареєстровано 5268 випадків ГРВІ, у тому числі 82 випадки COVID-19. Серед захворівших 2932 дітей, що становить 56% від усіх випадків. Госпіталізовано 159 осіб, у тому числі 31 хворий з COVID-19. Захворюваність ГРВІ на території області знаходиться на середньому рівні інтенсивності, епідемічний поріг перевищено на 20,7%. В порівнянні з минулим тижнем, захворюваність залишається на рівні.
За 52 тиждень 2023 року у Вижницькому районі зареєстровано 662 випадки ГРВІ, що на 20,7% менше ніж минулого тижня, у Дністровському районі зареєстровано 965 випадків ГРВІ, що на 19,7% більше ніж минулого тижня, у Чернівецькому районі зареєстровано 3641 випадків ГРВІ, що знаходиться на рівні минулого тижня.
У Чернівецькій ОТГ за 52 тиждень 2023 року зареєстровано 2195 випадків ГРВІ, що знаходиться на рівні минулого тижня.
Кількість випадків COVID-19 на 52 зросла порівняно з попереднім тижнем, зареєстровано 82 випадки, що на 15 випадків більше показника минулого тижня. З метою своєчасного реагування на зміну епідемічної ситуації, за даними Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф проводиться щоденний аналіз стану захворюваності (викликів) на грип/COVID-19, пневмонії.
Протягом 52 тижня за результатами лабораторних досліджень матеріалу від хворих з ознаками ГРВІ виявлено вірус грипу типу А (8) та віруси респіраторної групи інфекцій – парагрип (1), аденовірус (3), РС-вірус (13), SARS-CoV-2 (22).
Пам’ятайте, що єдиний дієвий спосіб забезпечити імунітет проти COVID-19 та грипу – вакцинація, особливо для людей, які мають супутні захворювання, вагітних, людей старших за 60 років та людей з ослабленою імунною системою, котрі мають найвищий ризик ускладнень. Отримати щеплення можна, звернувшись до сімейного лікаря або пунктів щеплень.

 
 
 
 
 
 

peredplata