125 років виповнюється Чернівецькій обласній клінічній лікарні

125 років виповнюється Чернівецькій обласній клінічній лікарніЧернівецька обласна клінічна лікарня – провідна лікувальна установа області, організаційно-методичний центр та центр спеціалізованої медичної допомоги населенню області, науково-практична база для кафедр та курсів Буковинського державного медичного університету. За роки свого існування лікарня перетворилася в потужний лікувально-профілактичний заклад, який надає населенню області висококваліфіковану спеціалізовану медичну допомогу та виконує консультативні, лікувально-діагностичні, організаційно-методичні та науково-дослідницькі функції.

Протягом століття в лікарні відкривались нові відділення, збільшувалася кількість ліжок та медичного персоналу. На сьогодні в обласній клінічній лікарні функціонує 18 спеціалізованих відділень на 680 ліжок, в консультативній поліклініці надається консультативна допомога за 28 лікарськими спеціальностями. Лікарня акредитована на вищу категорію, а у 2002 році, за підсумками роботи щодо організації та якості надання медичної допомоги, удостоєна звання “Кращий медичний заклад України”
Щорічно в лікарні отримують висококваліфіковану медичну допомогу понад 22 тисячі хворих, виконується понад 10 тисяч операцій. У лікувальному закладі функціонують кардіоревматологічне, пульмонологічне, гастроентерологічне, нефрологічне, хірургічне, проктологічне, торакальне, ортопедичне, урологічне, ангіохірургічне, гінекологічне, отоларингологічне, реанімаційно-анестезіологічне, інфекційне відділення, а також інші підрозділи, кабінети і служби – організаційно-методичний відділ, консультативна поліклініка, відділення санітарної авіації, центр гіпербаричної оксигенації, клінічна, біохімічна, імунологічна та бактеріологічна лабораторії, рентген флюорографічний підрозділ функціональної діагностики, кабінети ультразвукової діагностики, ЛФК. Функціонування лікарні забезпечують 1 тис. 420 працівників, серед яких 273 лікарі, 571 фахівець з базовою та неповною вищою медичною освітою, 413 осіб – молодшого медичного, 163 – інженерно-технічного персоналу, 11 – кандидатів медичних наук, 10 – заслужених лікарів України, 2 – заслужених працівники охорони здоров’я.
Крім лікувально-діагностичного процесу в лікарні проводиться підвищення кваліфікації лікарів та всіх категорій медичного персоналу лікувальних установ області. Щорічно на постійно діючих курсах підвищують свою кваліфікацію близько 600 медичних сестер та фельдшерів. Лікарня започаткувала і продовжує конкурси “Кращий за професією”. В лікарні здійснюється значна робота щодо впровадження прогресивних, найбільш ефективних методик діагностики та лікування хворих. Одним із головних пріоритетів закладу є забезпечення високого рівня спеціалізованої медичної допомоги населенню. В лікарні відпрацьована система контролю за якістю лікувально-діагностичного процесу. В основу її покладена систематична оцінка стану виконання затверджених стандартів якості роботи на всіх рівнях. Запроваджена рейтингова оцінка роботи стаціонарних відділень, підсумки якої підводяться двічі на рік. Якісний рівень роботи лікарні, зростання її авторитету серед населення області та мешканців інших областей України зумовлені планомірним впровадженням сучасних медичних технологій.

ДжерелоMy Webpage

peredplata