У Чернівецькому кардіоцентрі виконують МРТ-серця

У Чернівецькому кардіоцентрі виконують МРТ-серця (стрейн ЕХО-КГ)
 
МРТ серця – так іще називають стрейн ЕХО-КГ – розширене УЗД серця з оцінкою деформації міокарда. Обстеження, яке у нашій області наразі можна пройти лише у Чернівецькому обласному кардіологічному центрі.
 
– На сьогодні наш заклад має сучасну апаратуру для проведення функціональної діагностики експертного (тобто, найвищого класу), аналогічну тій, яка є на озброєнні європейських клінік, зокрема обладнання для УЗД-досліджень серця та судин, – каже Уляна Скутар, завідувачка віддлення функціональної діагностики ОКНП “Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр”.
– Приміром, стрейн ЕХО-КГ дозволяє виявити навіть мінімальне відхилення від норми у роботі серцевого м’яза, що не спроможна зробити звичайна кардіограма. Ще одна новинка – черезстравохідне ЕХО, за допомогою якого через датчик у порожнині стравоходу, який розміщується одразу за серцем, краще та якісніше видно прилеглі до нього структури серця.
Ці різновиди досліджень належать до найбільш ефективних методів діагностики, адже дають змогу виявити патологію серця там, де це не спроможні зробити традиційні дослідження. Крім цього, вони дають змогу без ускладнень лікувати невідкладні кардіологічні стани.
 

peredplata