Чого очікувати від нової хвилі коронавірусу: відповідь інфекціоніста.

Лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський заявив, що епідемія коронавірусу в Україні стрімко згасає і підпорядковується загальним інфекційним законам.

При цьому медик зазначає, що зараз важко спрогнозувати, чи чекає нас у майбутньому спалах COVID-19.

“Ми зараз знову виходимо на спокійний, нормальний ритм. Ще трохи і літо з його ефективними природними і соціальними складовими допоможе більш-менш безпечно пережити певний проміжок часу. Але, можливо, ще будуть значні погіршення”, — написав лікар у Facebook.

За його словами, до ймовірних погіршень ситуації із захворюваністю на COVID-19 варто бути готовим і назвав одну з головних проблем в Україні – це самолікування від інфекції.

“Краще готуватися заздалегідь. Як медичній системі, так і кожному особисто. А перша найкраща підготовка – це піклуватися про своє здоров’я і здоров’я своїх близьких. Україна поки не є здоровою нацією. На превеликий жаль. Величезний відсоток людей з діабетом, надмірною вагою, серцевими і судинними захворюваннями… Шкідливі звички і недбале ставлення до самого себе. Здоров’я нації має стати пріоритетною національною ідеєю та програмою. Тоді ні COVID-19, ні грип, ні інші напасті не будуть завдавати такої шкоди”, — додав інфекціоніст.

Він зазначив, що коронавірус стає сезонним захворюванням, тому очевидно спалахи будуть саме в осінньо-зимовий період.

peredplata