Масло рослинне vs. лубрикант: що обрати?

Сексуальні задоволення мають бути не лише насиченими, а й безпечними. І в пошуках альтернативи спеціалізованим засобам, розробленим спеціально для інтимних пестощів, часто використовуються рослинні олії. Це рішення може бути виправданим, але насправді здатне принести більше шкоди, ніж користі.

Чи можна використовувати замість лубрикантів рослинні олії

Це дві різні категорії засобів – і вони не є взаємозамінними. Оливкова, соняшникова, кукурудзяна або інші олії – продукти, які мають бути на кухні, а не в спальні. А інтимні гелі застосовують як доповнення або заміну природного вагінального мастила.

Чому рослинне чи масло оливи краще не використовувати?

Вони не підходять для прямого контакту зі слизовими, можуть зіпсувати латексні презервативи або силіконові секс-іграшки, а головне порушують природний баланс pH в інтимній зоні, що може призвести до дисбалансу мікрофлори. А після використання на ліжку, білизні та піжамі можуть залишитися негарні плями.

Які олії дозволені

Незважаючи на те, що для сексу розроблені спеціальні лубриканти, можна задіяти і деякі види олій. До цього переліку входять:

  • Кокосове. Має приємний аромат, нейтрально, гіпоалергенно – хороший вибір для еротичного масажу, в тому числі промежини.
  • Солодкий мигдаль. Зволожує та живить шкірні покриви, сприяє швидкому загоєнню мікротріщин, знімає набряклість та усуває подразнення.
  • Жожоба. Має знезаражувальні та ранозагоювальні властивості, відновлюючи шкіру.
  • Виноградних кісточок. Легке, практично моментально вбирається, не створює відчуття жирної плівки на тілі. Підходить для інтимних контактів.

Якщо вже використовувати олію, то лише якісні, органічні склади. Ціна такої продукції досить висока, тому набагато простіше, дешевше та зручніше купити хороший лубрикант, який створено спеціально для сексу. І після його застосування не доведеться відпирати жирні плями з ліжка.

Лубриканти: безпечна альтернатива на всі випадки життя

Спеціальні інтимні змазки – це одна з найкращих розробок секс-індустрії. Кожен компонент ретельно підібраний досвідченими хіміками та технологами, що в результаті дозволило отримати збалансовану формулу: дієву, гіпоалергенну та безпечну. Гелі можна використовувати для всіх видів сексу:

  • вагінальний;
  • анальний;
  • оральний.

Їх можна наносити і на ерогенні зони для активної стимуляції сосків, головки члена або клітора, що є актуальним під час прелюдії і допоможе підтримувати рівень збудження безпосередньо в процесі статевого акту.

Інтимні гелі на водній основі

Вважаються універсальними та підходять для використання з усіма видами презервативів та секс-іграшок. Завдяки своєму складу легко відмиваються і не залишають слідів на тканині.

Важливий плюс: підходять для більшості людей, у тому числі для тих, хто має чутливу шкіру. Забезпечують хороше ковзання та не залишають відчуття липкості. Хороший вибір для щоденного використання.

Силіконові лубриканти

Забезпечують тривале змащування, не вимагаючи частого повторного нанесення. І це не тільки зручно, але й вигідно: економічна витрата не вимагає частої покупки змазки. Невеликого флакона вистачить на тривалий час, навіть за умови тривалих сексуальних сесій.

Хороший лубрикант на силіконовій основі ідеальний для любителів ігор у ванній, басейні чи душі. Він не змивається водою, тому після завершення статевого акту важливо ретельно вимити тіло засобами для інтимної гігієни або гелем для душу.

З мінусів – з іграшками із силікону цю категорію засобів краще не використовувати. Вони здатні зруйнувати структуру матеріалу, що значно скоротить термін служби секс-девайсу.

Гелі-змазки на масляній основі

Мають більш щільну текстуру, ніж водні та силіконові. Створені спеціально для еротичного масажу: відмінно зволожують шкіру та корисні при боротьбі із сухістю. Але цей продукт принципово відрізняється від рослинних олій – це особливий склад, який пройшов кілька етапів очищення, а головне – дерматологічно протестований.

Комбіновані лубриканти

Об’єднали в собі властивості різних категорій мастил, а також можуть включати добавки: ароматизатори, що стимулюють або навпаки, компоненти, що охолоджують. Для активних експериментаторів, які із задоволенням пробують нові способи стимуляції та проникнення, таке придбання оптимальне.

Важливо використовувати сертифіковану продукцію, представлену в спеціалізованих сексшопах. Будь-який новий продукт потрібно обов’язково попередньо випробувати на невеликій ділянці шкіри, щоб переконатися у відсутності індивідуальної непереносимості компонентів у обох партнерів. А знайомство з різними видами лубрикантів дозволить знайти ту саму ідеальну серію, яка допоможе розкрити всю повноту відчуттів та сексуальних задоволень.

 

peredplata