За кошти Швейцарії у Чернівцях відкрили перший Центр психічного здоров’я

У КНП “Міська поліклініка 1” ЧМР відкрили перший у Чернівцях Центр психічного здоров’я. Його створили у співпраці Чернівецька міська рада та україно-швейцарського проєкту Психічне здоров’я для України (MH4U), за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні.
 
 «У Центрі можна отримати безоплатну кваліфіковану допомогу психологів, психіатра, психотерапевта, фахівця із соціальної роботи (за наявності соціальних труднощів через психічний розлад), – каже Марія Мельничук, директорка поліклініки №1. – Психіатрична допомога надається дорослим пацієнтам (старше 18-ти років), а психологічна – пацієнтам від 14-ти років».
 
Спектр послуг Центру психічного здоров’я:
✔️ психологічна діагностика та консультування;
✔️ психотерапія (індивідуальна, групова);
✔️ психіатрична діагностика та фармакологічне лікування.
 
 
Усі ремонтні роботи, меблі та оснащення Центру забезпечила Швейцарія. У відкритті взяв участь Гайко Кьонігштайн, керівник україно-швейцарського проєкту «Психічне здоров’я для України».
Напередодні він зустрівся з міським головою Чернівців Романом Клічуком та очільницею управління охорони здоров’я Наталією Калмиковою. Вони підписали меморандум про подальшу співпрацю. А, отже, співпраця триває спільно для розбудови послуг у сфері психічного здоров’я.
 
Щоби потрапити на прийом до фахівця з психічного здоров’я (психолога, психіатра, психотерапевта), пацієнту потрібне:
📌 направлення від сімейного лікаря або іншого суміжного спеціаліста (невролога, ендокринолога тощо);
📌 або звернутися самостійно без направлення.
 
Для запису до фахівця телефонуйте до кол-центру поліклініки №1:
+38 050 820 0808
+38 067 820 0808
 
 

peredplata