Мінеральна вода з “Брусниці” та терапія гірським воском: у Чернівецькому діагностичному центрі відкриють реабілітаційно-бальнеологічне відділення

Реабілітаційно-бальнеологічне відділення запрацює у Чернівецькому обласному медичному діагностичному центрі. Нині там тривають ремонтні роботи. Фахівці готують приміщення для розміщення ванн з мінеральною водою та кабінету озокеритолікування (терапія гірським воском).
 
Комунальну установу із робочим візитом відвідав голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко. Він оглянув хід ремонтних робіт та обговорив із керівником діагностичного центру Борисом Гушиликом подальші етапи реалізації проєкту і терміни відкриття підрозділу.
«Реабілітаційні послуги є особливо затребуваними сьогодні. Тож робимо усе можливе, аби відділення запрацювало якомога швидше. Таким чином водолікування стане доступнішим для буковинців, адже люди зможуть отримати санаторні послуги у Чернівцях», – зазначив голова обласної ради.
Мінеральні води для ванн спецтранспортом доправлятимуть із родовищ санаторію «Брусниця» та інших джерел. Задля впровадження комплексного водолікування у діагностичному центрі запустять механізм, який працюватиме як бювет.
Фахівці діагностичного центру наголошують, що лікувальні ванни важливі для відновлення серцево-судинної системи, органів травлення, опорно-рухового апарату, нервової системи, а також покращують обмін речовин та допомагають при порушенні роботи органів кровоносної системи.
Джерело: Чернівецька обласна рада
 

peredplata