Лієв, якого підозрюють у розкраданні коштів, проходить поліграф публічно

Ведеться пряма трансляція, під час процедури присутні ЗМІ.

Колишній голова департаменту Міноборони військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Олександр Лієв, який фігурує як підозрюваний у справі про заволодіння майже 1,5 млрд грн на закупівлі боєприпасів, проходить “публічний поліграф”, щоб довести свою невинуватість. Пряма трансляція цього процесу розміщена на сторінці Лієва у Facebook.

“Для проведення психофізіологічного дослідження за допомогою Поліграфа, я звернувся до «Всеукраїнської асоціації поліграфологів» polygraph.ua, там розглянули моє звернення і підтвердили можливість такого дослідження. Формат і технічні питання обговорили за участі президентки Асоціації, докторки психологічних наук, судової експертки Тетяни Романівни Морозової”, – написав Лієв напередодні. 

Проводить дослідження виконавчий директор Асоціації, експерт-поліграфолог, юрист колишнього слідчого Головного управління СБУ в Києві, співавтор Закону України “Про поліграфологічну діяльність” Володимир Ведмідь.
Лієв зазначив, що за його інформацією, це буде перший прецедент серед держслужбовців, щоб хтось проходив “Поліграф” публічно. На захід акредитувалися українські і іноземні ЗМІ.

Нагадаємо, СБУ 27 січня викрила чиновників оборонного відомства і менеджерів “Львівського арсеналу”, які вкрали понад 1,3 млрд грн на закупівлі 100 тисяч мінометних пострілів для ЗСУ. 

За даними слідства, у серпні 2022 року Міноборони уклало контракт на закупівлю оптової партії артилерійських снарядів з постачальником озброєнь “Львівський арсенал”. Компанія перерахувало частину грошей на баланс іноземної комерційної структури, яка мала поставити замовлені боєприпаси в Україну, а та, у свою чергу, вивела у тінь, перевівши їх на рахунки ще однієї афілійованої структури на Балканах. Міністерство оборони жодного снаряду так і не отримало.

Джерело: Дзеркало тижня

peredplata