Буковина – в п’ятірці кращих областей України з реабілітації

Чернівецька область увійшла до п’ятірки кращих регіонів України за рівнем розвитку реабілітаційної допомоги.
Такі результати оприлюднило Міністерство охорони здоров’я.
 
Наразі, на Буковині за 54 пакетом первинної медичної допомоги в рамках програми медичних гарантій “Реабілітаційна допомога у амбулаторних умовах” законтрактовано вже 20 закладів охорони здоров’я. Це п’яте місце у всеукраїнському рейтингу. Не уклала відповідний контракт лише Вижницька лікарня.
 
Окрім амбулаторної реабілітації, на Буковині активно розвивається і стаціонарна ланка. В Чернівецькій області законтрактовано 6 закладів охорони здоров’я, які надаватимуть стаціонарну реабілітацію дорослим та дітям за 53 пакетом ПМГ: 1 надкластерна та 5 кластерних лікарень. Для цих потреб в області розгорнуто 150 спеціалізованих реабілітаційних ліжок. Це восьме місце у всеукраїнському рейтингу.
 
Не долучилися поки що до надання цієї послуги лише кілька медзакладів регіону: надкластерна лікарня ОКНП “Лікарня швидкої медичної допомоги”, кластерні лікарні у Вижниці та Сокирянах.
 
Також, для підготовки висококваліфікованих реабілітологів Міністерство охорони здоров’я запроваджує пілотний проект дуальної освіти за спеціальністю “Терапія та реабілітація”. Студенти матимуть змогу паралельно з навчанням працювати у відділеннях реабілітації в якості асистентів.
 
Таких результатів вдалося досягнути завдяки тому, що розбудова системи якісної реабілітації, особливо для учасників бойових дій, є одним із пріоритетних напрямків роботи Чернівецької обласної військової адміністрації, передусім їхнього профільного Департаменту охорони здоров’я.
 
Джерело: ЧОВА

peredplata

1 thought on “Буковина – в п’ятірці кращих областей України з реабілітації

Comments are closed.