Чернівецька лікарня хворими на Ковід переповнена. Вільних місць немає.

Наш власний брюссельський кореспондент Ростислав Демчук передає з Чернівців:
-Вітаю друзі!
Наші попередні домовленості стосовно проведення “круглого столу” у Чернівцях переносяться – знаходжусь у стаціонарному інфекційному відділенні Чернівецької обласної лікарні з Ковідом -19 і одностороннім запеленням легень.
Крапальниці, розчини антибіотиків з хлоридною водою, розчини для відкашлювання мокроти… А до цього “букету” ще й бронхи охопив потужний спазм, що разом дуже ускладнює дихання. Аби спазм зняти, медики колять якісь гормональні препарати. Самотужки ж, у домашніх амбулаторних умовах, з таким величезним фронтом робіт мені не впоратись нізащо. Проте тут хоч і умови … не доведи Господи, нічліжка 18 століття, зате на персонал гріх скаржитись. Буковинський медик, політик, відома волонтерка і лікар інфекціоніст Чернівецької обласноїї лікарні Оля Кобевко – велика молодчина, яка зуміла тут такий гарний персонал і команду “сколотити”. Не в кожній, навіть, приватній лікарні таке зустрінеш. Та, про що я? Дійсно, не зустрінеш. У приватних клініках на тебе дивляться, як на клієнта, людину, з якої потрібно “висмоктати” якнайбільше коштів, а тут ставляться до людей не як до грошовитих “мішків”, а справді, як до людей, що потрапили в біду й котрим треба допомогти. І, на жаль, приватних, і саме інфекційних, клінік у Чернівцях я не знаю. Не відомо мені про них і в усій Україні. Сюди, в Чернівці, у ці старі бараки навіть бійців і офіцерів з інфекційними захворюваннями (включно з відкритою формою туберкульозів, привозять, бо при військових госпіталях сучасних інфекційних відділень обмаль.
Чим тобі не ” ми однією ногою в ЄС і в НАТО”? Хоча грошей і Єврослюз, і фонди НАТО “закачали” в Україну космічні ціни. В тому числі і у сектор охорони здоров’я. І що ми аємо в лікарнях? Старі почовгані ногами тисяч хворих підлоги ще з часів “матінки” Австрії, обдерта штукатурка в палатах на 7-10 хворих, зіржавілі й діряві старезні каналізаційні труби в туалетах, одна вбиральня і для чоловіків, і жінок, старі ліжка, примітивне харчування…
І при всьму цьому, на жаль , Чернівецька лікарня хворими на Ковід переповнена.
Вільних місць немає.
Після одужання дам про себе щось знати… тоді й зустрінемось.
Від редакції: Два роки тому міністр охорони здоров”я Ляшко вручив грамоту Ользі Кобевко. Виступаючи на нагородженні Ольга Петрівна запропонувала міністрові обміняти грамоту і ціннний подарунок на ремонт приміщення. Міністр пообіцяв відремонтувати. “Ви вже п”ятий міністр, який це обіцяє і не виконує”.
Ніби у воду дивилася…
На фото: інфекційний, ізоляційний куточок у нашій Чернівецькій інфекційній лікарні для тяжко хворих. 21 століття нашої ери.

peredplata

Залишити відповідь