Попередження буковинцям! Будьте обережні на льоду!

Невід\’ємною складовою частиною зими є настання льодоставу. Перебувати на льоду безпечно, якщо дотримуватися елементарних заходів безпеки.

Однак, не усі знають, а якщо і знають, то не дотримуються правил поведінки на льоду, через що потрапляють у лихо і, як не прикро, гинуть від утоплення.

З метою запобігання виникнення нещасних випадків на льоду, працівники Чернівецького міського відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області проводять попереджувальні заходи – відвідують місця масового перебування людей на кризі, проводять із рибалками роз’яснювальні бесіди, вручають пам’ятки та листівки із застережувальним змістом. Так, 4 лютого рейд було проведено на озерах міста Чернівці, на яких найчастіше збираються люди, щоб порибалити. Любителям зимової риболовлі нагадали основні правила безпеки під час перебування на льоду:

1.Категорично забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг.
2.При переході по льоду необхідно йти один за одним на відстані 5-6 метрів та бути готовим надати необхідну допомогу людині, яка йде попереду.
3. Виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди.
4. Забороняється виходити на лід, товщина і міцність якого вам невідомі.
5. Забороняється збиратися на льоду великими групами в одному місці.


Про це інформує Чернівецький міський відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata