У Румунії госпіталізовано чоловіка з підозрою на вірус Ебола

33-річний житель румунського міста Галац, який повернувся з Екваторіальної Гвінеї, госпіталізований з підозрою на зараження вірусом Ебола. Про це повідомив директор Служби швидкої допомоги Міхай Полинскі, передає Укрінформ. Медики все ж сподіваються, що йдеться про різновиди малярії.

У Румунії госпіталізовано чоловіка з підозрою на вірус Ебола

Після повернення з Екваторіальної Гвінеї, 18 жовтня чоловік відчув нездужання і відразу ж звернувся в Бухарестську лікарню швидкої допомоги. Однак, через кілька днів він попросився додому за сімейними обставинами.

28 жовтня у нього знову піднялася температура, з\’явилися сильні головні болі, тому він одразу був доставлений в лікарню.

\”Ми сподіваємося, що йдеться про різновиди малярії, але, з урахуванням епідеміологічної ситуації африканського регіону, звідки він повернувся, не відкидаємо, що йдеться і про інше захворювання\”, – повідомив Полинскі.

Нагадаємо, за даними Всесвітньої організації охорони здоров\’я (ВООЗ), кількість померлих від смертельної лихоманки Ебола збільшилася до 4 тисяч 877 осіб.

Лихоманка Ебола – гостра вірусна хвороба, що має високий ступінь заразності, характеризується важким перебігом, високою смертністю та розвитком геморагічного синдрому (схильність до шкірної геморагії і кровоточивості слизових оболонок). Коефіцієнт летальності лихоманки сягає 90%. Спалахи лихоманки Ебола відбуваються в основному у віддалених селищах Центральної і Західної Африки, поблизу вологих тропічних лісів.

peredplata