Лікували тіло і впевненість у своїх силах

Лікували тіло і впевненість у своїх силахЦієї неділі у приміщенні Селятинської медичної амбулаторії лікарі-благодійники вели прийом мешканців села. Члени Суверенного Християнського Лицарського Ордену Святого Архистратига Михаїла приїхали в село і абсолютно безкоштовно оглядали відвідувачів, надавали консультації, здійснювали ті маніпуляції, які можливо проводити в виїзних умовах. Серед лікарів-благодійників були хірург, терапевт, офтальмолог, до прийому долучилися й місцеві медики. Транспорт з пальним і водія для цієї акції забезпечила обласної організації партії ВО «Батьківщина».

Та люди потребували не лише фізичного лікування, а й доброго слова, роз’яснень і моральної підтримки у такий складний час економічних та політичних криз. Бесіду з людьми, які прийшли на прийом, вів голова Путильської районної партійної організації «Батьківщини» М. Д. Козян. Суспільно-політичне життя в Україні, перебіг і завершення ганебної сфальшованої судової справи стосовно екс-прем’єр-міністра України і лідера партії ВО «Батьківщина» Юлії Володимирівни Тимошенко та інших політв’язнів, причини та винуватці економічних негараздів – це стало предметом жвавого обговорення селятинцями. З великою цікавістю вивчали вони запропоновані їм листівки на тему «Партія «Батьківщина» знає, де взяти гроші чорнобильцям та афганцям» та «Україну врятує відставка Януковича».
Представник «Батьківщини» отримав цілковите схвалення висловлених ним переконань від усіх 63-х відвідувачів амбулаторії.
Облпарторганізація «Батьківщини» вперше підтримала такий захід. Але лідер буковинської «Батьківщини» Іван Мунтян зазначив: «Медична допомога, яка для мешканців віддалених куточків краю залишається практично недоступною, має йти до них. Влада сьогодні прославилася тим, що закриває ФАПи і сільські та селищні амбулаторії, а для нас важливий кожен громадянин. Це було, коли уряд очолювала Юлія Тимошенко – і буковинська сільська медицина це знає, досі машини, надані урядом нашим медикам, їздять без ремонтів і жодних проблем, і це залишається тепер. Надалі такі виїзди медиків у віддалені від обласного центру райони області планується проводити щомісяця».

peredplata