На Буковині розробляється програма асфальтування населених пунктів і доріг місцевого значення

Відповідаючи на запитання журналістів під час нинішньої селекторної прес-конференції, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв болючою і серйозною для Чернівецької області назвав проблему доріг. Це питання, відзначив він, можна поділити на 3 складові: насамперед, мова йде про дороги державного значення – в поточному році на їх ремонт область одержала і використала 47 млн. грн. Близько 27 млн. грн. отримано на будівництво доріг місцевого значення, а також тих доріг, які підлягають відновленню після повеней 2008 і 2010 років.

“Здавалося б, це досить суттєві кошти, але цього не достатньо для того, щоб ми кардинально змінили ситуацію на автошляхах Буковини”, – зауважив Михайло Папієв. У першу чергу, відзначив він, необхідно зробити дороги Путильського сполучення, в тому числі за двома маршрутами – через Кіцманський і Сторожинецький райони. Настав час “відходити від гравійних доріг”. Саме тому зараз розробляється програма переходу на асфальтування населених пунктів і доріг місцевого значення.

Водночас, Михайло Папієв констатував, що люди почасти з неповагою ставляться до проведених робіт: “Проїдьтеся по об’їзній дорозі – там встановлені відсвітлювачі. Не знаю, кому це потрібно, але на двох кілометрах шляху їх просто з корінням висмикнули». Те ж саме, підкреслив голова облдержадміністрації, стосується нещодавно встановлених нових дорожніх знаків – через два тижні половину з них понівечили вандали.

peredplata