Вчені за крок до створення нових ліків для серця

Вчені за крок до створення нових ліків для серцяФахівці з Університету Вашингтона виявили, що білки, відомі як іонні канали, можуть допомогти лікарям створити нові ліки для людей, які страждають від серцевої аритмії.

Виявилося, іонні канали генерують електричні сигнали серця не так, як вважалося раніше, пише Zee News.
Іонні канали створюють ритм серця, відкриваючи ворота для заряджених іонів, щоб ті могли перетнути клітинну мембрану. Тобто іонні канали – це музиканти оркестру, а електрична напруга мембрани – диригент. Заряд мембрани передає каналам сигнали про те, коли їм потрібно відкриватися. Це підтримує канали в єдиному ритмі роботи.
Вчені з\’ясували: в одному важливому каналі, KCNQ1, електричний заряд мембрани не тільки відкриває і закриває канал, але і визначає властивості електричних сигналів, діючи і як диригент, і як композитор. Канал KCNQ1 дуже важливий для серцевого ритму. Існує більше 250 мутацій каналу, раніше пов\’язаних з аритмією. Без розуміння того, як працюють канали, складно було створювати нові ефективні ліки. Дослідники сподіваються: їх відкриття допоможе людям, що страждають від порушення серцевого ритму.

peredplata