Ключі до електронної звітності отримали майже 5 тисяч чернівчан

Протягом 2014 року безкоштовно отримали електронний цифровий підпис та вперше відзвітували в електронному вигляді 4992 чернівецьких платників, з яких з яких 2044 платники податків – юридичні особи та 2948 фізичних осіб – підприємців.
Кількість бажаючих отримати цифровий ключ для дистанційного спілкування з податковими органами продовжує зростати. Однією з головних причин популярності цієї послуги вважається її безкоштовність – на відміну від приватних структур, податкова служба надає ключі та програмне забезпечення для користування системами електронної звітності на безоплатній основі.
Як зазначила начальник відділу обліку платників та обробки податкової звітності Інна Харченко: «протягом 2014 року платники податків подали до ДПІ у м. Чернівцях 254542 податкових звіти, з них 180991 – в електронному вигляді».
Серед платників податку на додану вартість звітування в електронному вигляді поширене майже на 100%. Наразі близько 1,4 тисячі ПДВ-шників надсилають податкові звіти через E-mail.
Більше 96% платників єдиного соціального внеску, які мають найманих працівників, щомісячно відправляють звіти по ЄСВ через Інтернет.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що для подання звітності в електронному вигляді платники податків можуть скористатись послугою безкоштовного отримання ключів електронного цифрового підпису. Акредитований центр сертифікації ключів надає платникам податків безоплатні послуги електронного цифрового підпису за адресою: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, перший поверх, каб. 110, тел.: (0372) 51-43-79.
Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata