Медики радять не пити пива у спеку і не виходити на сонце з 11.00 до 17.00

Медики радять не пити пива у спеку і не виходити на сонце з 11.00 до 17.00Спека на Буковині сягнула максимальних цифр: стовбчик термометра в денні години піднімався до +30+33, а на сході області – до +34 градусів. Як повідомляє облгідрометеоцентр, така погода утримається до 23 червня. У суботу спека трохи спаде – максимальні температури не перевищуватимуть 25-28 тепла.

Потерпають від спеки, насамперед, люди, які мають хронічні хвороби і ті, хто зловживає спиртним. Із 14 вуличних викликів «швидкої» позавчора, наприклад, більшість була до людей, яким стало зле через зловживання алкоголем у спеку.

Як розповіла головний лікар міської станції швидкої допомоги» Любов Човган, спека дуже впливає на здоров’я: виникають серцеві напади, гіпертонічні кризи, загострюються інші хвороби. Погіршується загальний стан, знижується працездатність.

– Якщо дотримуватися певних правил, – розповідає Любов Юрївна, – можна уникнути погіршення здоров’я. Якщо людина знає, що має хронічну патологію, особливо – серцево-судинну, гіпертонічну хворобу, онкологічні захворюванння, повинна дотримуватися правил.

– Уникати перебування на прямому сонячному промінні з 11.00 до 17.00. Бажано планувати походи в місто, на ринок у прохолоднішу частину дня.

– Якщо вже доводиться виходити з дому з 11.00 до 17.00 слід носити одяг з натуральної тканини світлих тонів, захищати очі, голову.

– Якщо людина має гіпертонічну хворобу, аритмію, стенокардію – дотримуватися рекомендацій лікаря: контролювати тиск, пульс, своєчасно приймати ліки.

– Дотримуватися фруктової та овочевої дієт. Не споживати калорійну їжу.

– Не вживати алкоголь. Навіть пиво, яке не поповнює водний баланс.

– Водний баланс слід поповнювати джерельною водою, слабогазованою і негазованою злегка охолодженою водою, непідсолодженим відваром трав, соком-фреш.

– Якщо є можливість, фізичну працю слід починати з 07.00 до 11.00, а потім – з 17.00 до 20.00. Адже у спеку знижується продуктивність праці.

– Діти дуже чутливі до втрати рідини. Слід обовязково давати їм пити. Були випадки, непритомніли від порушення водного балансу. Мами з дітьми, особливо віком до року, повинні гуляти лише в тіні. Не можна брати дітей на пляж у таку спеку!
Поділитися…
Класс!

Джерело

peredplata