СБУ Буковини викрила несанкціоноване втручання в телекомунікаційну радіомережу Інтернет-провайдера

СБУ  Буковини викрила несанкціоноване втручання в телекомунікаційну радіомережу Інтернет-провайдера    Cпівробітники СБУ в Чернівецькій області виявили та припинили протизаконну діяльність одного з приватних операторів телекомунікаційних послуг, який несанкціоновано ввів у експлуатацію цифрову ретрансляційну станцію, що вносила перешкоди у роботу технічних засобів радіодоступу до мережі Інтернет користувачів іншого провайдера.

Встановлено, що впродовж першого півріччя ц.р. підприємець – директор фірми, яка надає послуги доступу до Інтернету, самовільно без необхідних дозволів, знаючи, що його дії можуть призвести до перешкод іншим споживачам радіочастотного ресурсу, з комерційною метою експлуатував незареєстрований приймально-передавальний електронний засіб на частоті сигналу, виділеного для іншої фірми-оператора. Це призвело до часткового періодичного спотворення і блокування інформації в телекомунікаційній мережі конкурента та вплинуло на якість і цілісність передачі даних при здійсненні ретрансляції сигналу між базовим та абонентськими пристроями легального Інтернет-провайдера.

Слідчим СБУ стосовно директора приватної фірми порушено кримінальну справу за ознаками в його діях складу злочину, передбаченого ч.1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу мереж електрозв’язку, що призвело до блокування інформації) Кримінально кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до 3-х років, з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до 2-х років з конфіскацією технічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання.

Триває слідство.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata