Олег Ляшко: “Геть владу, яка обкрадає народ!”

Олег Ляшко: “Геть владу, яка обкрадає народ!”«Покращуючи життя» усій країні, влада не забула і про тих, кому і без того не солодко — інвалідів, ветеранів, чорнобильців, афганців, вдів, сиріт та інших пільговиків. В цілому допомоги можуть позбавити 16 соціально незахищених категорій громадян. Лідер Радикальної партії, народний депутат України Олег Ляшко заявив: “Геть владу, яка обкрадає народ! Пільговикам і так важко, і ті копійки, які вони отримують – мінімальна соціальна гарантія вижити. Але уряд, у якого немає жодної краплі совісті, цинічно обдирає їх до нитки!”.

Урядовці (чи то з перепою, чи вдаючись до садизму, чи від нелюдської жадібності) надумали, що соціально незахищеним верствам населення гроші не потрібні, то й соціальну допомогу можна відмінити або призначати її на власний розсуд.

Саме така суть законопроекту №9127, який 9 вересня в першому читанні за пропозицією Кабміну проголосувала Верховна Рада. Відповідно до нього, з 1 січня 2012 року уряд на власний розсуд встановлюватиме порядок соціальних виплат 16 категоріям пільговиків. А це значить, що ветерани війни і праці, чорнобильці, діти війни, вдови, інваліди, шахтарі, працівники медицини, освіти і науки та інші можуть забути про соціальну допомогу. Хай невелика, але досі вона була гарантована законами та Конституцією. Тепер же уряд встановлюватиме пільги як заманеться, «враховуючи фінансові ресурси держави». Але ясна річ, що для простолюду у влади грошей ніколи не було й не буде. Гроші є для потреб чиновників, для силовиків, спецслужб, на розкішні держдачі і гелікоптери, на кортежі з дорогих іномарок, на особистих охоронців, покоївок, масажисток, кухарів, медсестер. Натомість у простих людей влада забирає останню копійку!

Попри очевидну незаконність, антилюдську суть такого рішення, депутати жваво голосують за зазначений законопроект. Прийняти в цілому його можуть вже зовсім скоро. Якщо так станеться, це буде черговим кроком до геноциду українського народу. Бо найвразливіші громадяни опиняються на межі виживання.

Радикальна партія Олега Ляшка виступає категорично проти скасування пільг. Вона, навпаки, вимагає збільшення щонайменше в 5 разів допомоги соціально незахищеним громадянам України.

Олег Ляшко вимагає від Президента і уряду зупинити антисоціальну політику. У разі остаточного прийняття законопроекту лідер Радикальної партії звернеться до Конституційного суду з вимогою захистити соціальні права українських громадян.
20 вересня афганці, чорнобильці та представники інших соціально незахищених категорій населення пікетували Верховну Раду України, висловлюючи протест проти скасування пільг. Лідер Радикальної партії, народний депутат України Олег Ляшко виступав у парламенті й сказав владі прямо: «Якщо ви не зупините це знущання — скасування пільг, то люди вийдуть з вилами вас виносити!».
Представники влади на це лише посміялась. А за 10 хвилин люди прорвали металеву огорожу, здолали чисельних “беркутівців” і потоком ринули до стін Верховної Ради. Олег Ляшко разом з людьми кричав владі «Ганьба!» і відтягував «беркутівців», які пресували відчайдушних афганців, доведених до краю несправедливістю та наругою над їхніми скаліченими долями.

“Про що говорить сьогоднішній бій під Верховною Радою? – задає питання Ляшко, і сам відповідає: – Стає вочевидь зрозумілим, що влада слабка, вона не просто є колосом на глиняних ногах (штовхни – і впаде), вона розгублена і не розуміє настроїв людей. А отже, не здатна маніпулювати ними, і донедавна це було головною зброєю цієї антинародної влади. Один з афганців сказав мені, що прорвана металева огорожа парламенту – це лише квіточки. Певен, будуть більш масштабні та радикальні акції протесту”.

peredplata