МОЗ визнало лікарів – інтернів БДМУ кращими

В БДМУ іспит склали 257 лікарів та 16 стоматологів

Центром тестування МОЗ України було проведено ліцензійний інтегрований іспит «Крок 3. Загальна лікарська підготовка» та «Крок 3. Стоматологія» у 20 закладах вищої освіти, які здійснюють підготовку лікарів-інтернів медичного профілю, у тому числі у Вищому навчальному закладі України «Буковинський державний медичний університет».

В БДМУ іспит склали 257 лікарів та 16 стоматологів.

Аналіз результатів складання іспиту зокрема проводиться за наступними показниками:

  • «кількість студентів закладу вищої освіти, які успішно склали ліцензійний інтегрований іспит «Крок 3». За результатами успішності складання лікарями-інтернами іспиту «Крок 3. Загальна лікарська підготовка» БДМУ посів перше місце серед 20 вищих медичних навчальних закладів України, а за результатами «Крок 3. Стоматологія» – друге.
  • «національний показник результатів складання іспиту» та «національний показник результатів складання іспиту за субтестами». Загальний результат складання ліцензійних іспитів «Крок 3», а також результати за субтестами ліцензійного іспиту «Крок 3. Загальна лікарська підготовка», серед лікарів-інтернів БДМУ є вищими за середньо національний показник.
  • слід зазначити, що за результатами тестування за субтестом «медична допомога в бойових умовах» лікарі-інтерни Буковинського державного медичного університету продемонстрували один із найкращих результатів серед вищих медичних навчальних закладів України з показником вірних відповідей 75,4 %, що на 2,8% вище за середньо національний показник.

peredplata