РДК і “Свобода России” кажуть, що полонили вояків на Бєлгородщині, звуть на зустріч губернатора

скріншот

Російський добровольчий корпус і легіон “Свобода Росії” заявили, що полонили російських солдатів у Бєлгородській області і хочуть зустрічі з губернатором.

Джерело: РДК

Дослівно: “Пане Гладков! Сьогодні велике православне свято, Трійця.

Як жест доброї волі, про які так часто говорять в уряді РФ, ми готові віддати вам цих полонених, простих російських солдатів, за можливість поспілкуватися з вами особисто, обговорити поточну ситуацію в регіоні та, головне, поговорити про його майбутнє і майбутнє Росії загалом.

Тому запрошуємо вас до діалогу в стінах храму в Новій Таволжанці.

Приїжджайте на машині швидкої допомоги особисто, у супроводі водія, без зброї. Я прийду особисто з представником ЛСР і полоненими”.

 
 
 

Деталі: Бійці записали відео в невідомому приміщенні з невідомою лежачою голою людиною. Де це відбувається – поки що невідомо.

В іншому пості Російський Добровольчий Корпус також заявив, що бійці Польського Добровольчого Корпусу забезпечують конвой полонених, військову та медичну логістику операцій РДК, але тільки в межах державного кордону України.

Дослівно РДК: “Наші побратими з Польщі справді не перший місяць воюють з нами пліч-о-пліч за свободу і незалежність України. Ми вже встигли провести спільно низку операцій на Оріхівському та Запорізькому і Бахмутському напрямках. Хлопці відмінно проявили себе і показали високий рівень мотивації та підготовки.

Що стосується бойових дій на території Російської Федерації, бійці ПДК забезпечують конвой полонених, військову та медичну логістику, але тільки в межах державного кордону України. Незважаючи на такі обмеження, ми все одно щиро дякуємо їм за неоціненний внесок у спільну справу і завжди включаємо їх у планування та ділимося з ними нашими трофеями”.

Бєлгородський губернатор нібито готовий зустрітися з РДК, якщо полонені живі: Йде бій

Бєлгородський губернатор нібито готовий зустрітися з РДК, якщо полонені живі: Йде бій

 
Нова Таволжанка, скріншот Google maps

Губернатор Бєлгородської області РФ В’ячеслав Гладков заявив, що в Новій Таволжанці, де йому пропонували зустрітися представники Російського добровольчого корпусу, триває бій, а він нібито готовий до зустрічі, якщо російські полонені живі.

Джерело: відеозвернення Гладкова в Telegram

Пряма мова: “Побачив звернення негідників, негідників, убивць і фашистів, які нібито хочуть зустрітися зі мною, пропонуючи (обміняти – ред.) розмову на полонених. Насправді зайшли з ДРГ, зараз іде бій у Новій Таволжанці. Я сподіваюся, що вони всі будуть знищені. По-іншому не може бути за визначенням”.

Деталі: Губернатор заявив, що щодня від рук “цих фашистів” гинуть мирні жителі, зокрема Бєлгородської області.

“Єдине, що зупиняє мене від переговорів із ними (мабуть, губернатор мав на увазі “що змушує мене йти на переговори з ними” – ред.) – це наші пацани, які перебувають у їхніх руках. Найімовірніше, вони їх убили, як мені не важко було це говорити. Але якщо вони живі, з 17 до 18 у Шебекіно. Гарантую безпеку”, – сказав губернатор.

Що передувало: Російський добровольчий корпус у неділю заявив, що хоче зустрічі з губернатором Бєлгородської області й пропонує обміняти на розмову з ним російських полонених. “Запрошуємо вас до діалогу в стінах храму в Новій Таволжанці”, – зазначили представники РДК.

peredplata