У Брюсселі відбувся 22-й сайміт Україна – ЄС

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя :
-Сьогодні у Брюсселі відбувся 22-й сайміт Україна – ЄС.
Спільна заява за результатами 22-го саміту Україна-ЄС, 6 жовтня 2020 року
Шарль Мішель, Президент Європейської Ради, Володимир Зеленський, Президент України та Жозеп Боррель, Віце-президент Європейської Комісії зустрілися сьогодні в Брюсселі на 22-му саміті ЄС – Україна та опублікували наступну заяву.
22-й саміт Україна-ЄС у Брюсселі завершився підписанням шести спільних угод на загальну суму майже 400 млн євро. Три з них між урядом України та ЄС:
– «Програма ЄС «Міцні регіони», відповідно до якої ЄС надасть Україні 30 млн євро. Цей документ має сприяти залученню допомоги ЄС для підвищення стійкості України, зокрема до гібридних загроз і дестабілізаційних ситуацій (COVID-19 тощо), а також збільшення потенціалу України з розбудови миру;
– «Механізм розвитку громадянського суспільства України». Це про допомогу ЄС для зміцнення демократії в Україні. Загальний внесок ЄС — 20 мільйонів євро;
– «Кліматичний пакет для стабільної економіки: (CASE) в Україні», який передбачає розробку та реалізацію політики й заходів для переходу до кліматично нейтрального, чистого, ресурсоефективного та безпечного енергопостачання та споживання. Внесок ЄС — 10 мільйонів євро.
А ще три — між урядом України та Європейським інвестиційним банком:
– «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Це про удосконалення процесу термомодернізації громадських будівель в Україні. Загальний внесок ЄІБ — 300 мільйонів євро;
– «Логістична мережа (Модернізація та дигіталізація Укрпошти)» (охоплює два документи): на цей проєкт Україна отримає 30 мільйонів євро.
Трохи пpо безвіз: Депутати Європарламенту нещодавно пригрозили деяким політикам та олігархам скасування безвізу, якщо Україна не продовжить антикорупційну політику. Але там запевнили, що їхні слова не стосується скасування безвізу загалом.
Зображення може містити: 2 особи, люди стоять
 
 
 
 
 

peredplata