У Чернівцях народилась дитина з двома головами

 У ніч на 28 вересня в Чернівцях народилися сіамські близнюки. У породіллі – мешканки Чернівецької області – це була перша вагітність. Медики зазначили, що сіамські близнюки були діагностовані внутрішньоутробно.

Як повідомив  головний лікар пологового будинку №2 Альберт Куріцин у дівчаток одне тіло, але дві голови. А в породіллі – жительки Чернівецької області – це була перша вагітність. Медик зауважив, що сіамські близнюки були діагностовані внутрішньоутробно.

«Проте жінка за власними переконаннями свого часу відмовилась від переривання вагітності», – сказав головлікар.

Він додав, що жінка готувалася до пологів у Києві, однак їх довелося приймати у Чернівецькій лікарні. «Пологи розпочались передчасно – в 33 тижні», – сказав Альберт Куріцин.

Лікар зазначив, що цей випадок є рідкісним не лише для України, а й для світу. «Хоч я давно працюють, мені не доводилося зустрічатися з такою патологією», – повідомив Альберт Куріцин.

Наразі сіамські близнюки перебувають у пологовому будинку на вулиці Рівненській, однак медики готують їх до перевезення в дитячу лікарню.

Як вважає  генетик Владислав Баранов сіамські близнюки з одним тілом і двома головами могли народитися в Чернівцях через вплив зовнішніх факторів – передає телеканал «360».

За його словами, відхилення міг викликати вплив ультразвуку або вживання деяких ліків, а не генетична помилка. Помітити ж неправильний розвиток ембріона можна вже в період з п’ятого по десятий тижні вагітності.

Він розповів, що близнюкам з одним серцем можна зробити операцію, але вона буде дуже складною і дорогою.

Джерело: УНІАН

 

peredplata