Латвійський депутат місяця прожив на мінімальну пенсію і схуд на 8 кг

Більше тисячі латвійців отримують пенсію в 64 євро, прозвучало в ефірі дискусійної передачі “Точки над i” на LTV7. Депутат Кекавської думи Гатіс Ліціс в якості експерименту сам спробував прожити місяць на ці гроші.

Гатіс Ліціс розказав, що до ідеї проведення такого експерименту він прийшов випадково – інформацію про мінімальні пенсії в Латвії побачив у соцмережах. Пізніше він з’ясував у Державному агентстві зайнятості, що 20 тис. осіб отримують пенсію до 100 євро, а 25 тис. – до 200 євро.

Він відразу повідомив, що його експеримент був не зовсім чистим, оскільки він живе у влосному будинку, не платить за рахунками і не купує воду. Харчуватися повноцінно не виходило. Ліціс отримував вуглеводи із макаронів і рису, яких міг їсти достатньо. Але його добова норма м’яса була обмежена 150 грамами. Овочі та фрукти він дозволити собі не міг – надто дорого. У підсумку за місяць він схуд на 8 кг.

“Але ж це були тільки витрати за їжу. Але ж люди ще якось платять за тепло, дрова купують, але ж є й інші витрати”, – сказав депутат.

Ліціс визнав, що наслідків для здоров’я у його експерименту не було, оскільки він так прожив всього місяць.

peredplata