НА ВАРТІ ЗДОРОВ’Я

Саме цей принцип сповідує медичний директор міської лікарні №3 Володимир Якович Кіршенблат. Вже на протязі 38 років він займає цю посаду і справляється з нею надзвичайно добре, бо він є дуже відповідальною людиною. Будь-які труднощі йому під силу, так як працює з повною віддачею.

Багато людей нашого міста знають цю чудову людину, бо не одній із них допоміг саме Володимир Якович. Якщо в когось біда, горе, то люди знають, що він безвідмовний: всім ладен допомогти. І це саме тому, що ця людина прекрасно розуміє хворого, того, кому вкрай потрібна допомога. Він вміє співчувати, вміє перейнятись потребами тієї людини.

Я мала змогу бачити, як Володимир Якович, заходячи в палату, запитував хворих, а як їм тут, що змінити, чи задоволені вони обслуговуванням медперсоналу. Медичний директор всі гострі питання тримає на особистому контролі. А ще, якщо пацієнт лікарні знаходиться в реанімаційному відділенні, він цікавиться вже ввечері, з дому як йому. Просить лікарів повідомляти йому про стан важкохворих.

Володимир Якович вміє вирішувати конфлікти, які виникають на любому ґрунті, бо має вмілий підхід до кожного. Керується головним правилом в медицині: «Не нашкодь».

На роботу він приходить чи не одним із перших, о 7-30 ранку.

Знаємо, що батько Володимира Яковича – Яків Давидович Кіршенблат був вченим – дослідником в області нормальної фізіології при ЧМУ 1954-1980 років. Тому ця кафедра носить його славне ім’я. А ще є іменна стипендія на честь вченого. Шана такій людині.

Я особисто розумію, що бути наскільки культурною, вихованою людиною, підтримувати такий такт стосунків між людьми, може лише та людина, яка має внутрішнє розуміння всього. Бо навчитись можна шити, змайструвати, а такі риси в людини, або є, або їх немає. Тому Володимир Якович має віддачу від багатьох-багатьох людей, хто був дотичний до нього в плані допомоги хворому.

Він – справжній спеціаліст своєї справи. На таких людях і тримається медицина. Ми пишаємось ним.

Зичимо Володимиру Яковичу ще багато-багато років працювати на ниві найголовнішого – здоров’я людини. І примножувати ще багатьма добрими справами добре ім’я лікарні, всієї України в цілому.

М. Кисильова

peredplata