На Буковині неповнолітні побили та обікрали двох осіб

Чернівецька місцева прокуратура підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох братів (15 та 17 років) у вчиненні хуліганства, здійсненого групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України), середньої тяжкості тілесного ушкодження (ч.1 ст. 122 КК України), а молодшого – ще й у крадіжці (ч.1 ст.185 КК України).

Встановлено, що у травні минулого року двоє неповнолітніх братів, 15-річний учень загальноосвітньої школи та 17-річний учень Чернівецького ліцею, перебуваючи у дворі загального користування біля будинку по вулиці Полєтаєва у м. Чернівці, у ході спровокованого ними словесного конфлікту, побили двох осіб, які перебували у цьому ж дворі, а саме 50-річну жінку та 29-річного чоловіка, спричинивши їм тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Внаслідок нанесених тілесних ушкоджень потерпілі втратили свідомість, а 15-річний юнак, продовжуючи свої злочинні дії, ще й викрав жіночу сумку, в якій знаходились два мобільних телефони, грошові кошти у сумі 900 грн та інші речі, чим спричинив потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму понад 7 тис грн.

Незважаючи на часткове визнання обвинуваченими своєї провини, прокурор надав суду достатньо доказів на підтвердження їх вини.

Суд визнав обвинувачених винними та призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі кожному, звільнивши від відбування покарання, якщо вони упродовж півторарічного іспитового строку не вчинять нові злочини та виконають покладені на них судом обов’язки.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

peredplata