Люди питають владу

Відповідаємо на питання👇

▪️Як почувається чернівчанин, у якого підтверджено коронавірус?▪️

Стан чоловіка стабільний, уранці температура нормальна, має слабкість. Лікування триває.

▪️Чому недужому на коронавірус буковинцю робили повторний аналіз? ▪️

За стандартами надання медичної допомоги пацієнтам, інфікованим COVID-19, передбачено кількаразове обстеження. Повторно зроблений аналіз у чернівчанина коронавірус підтвердив.
Водночас формулювання «повторне інфікування» чи «повторний коронавірус», які траплялися у деяких ЗМІ, є некоректними. Адже чоловік не заразився знову, йому лише підтвердили діагноз.

▪️Скільки ще людей із підозрою на коронавірус перебуває у лікарні?▪️

Чоловіка, який повернувся із країни, де зафіксований випадок COVID-19, госпіталізували сьогодні, 10 березня, у Чернівцях. Пацієнт має ознаки інфекційного захворювання.
Таким чином, із підозрою на коронавірус, у лікарні наразі перебуває 3 осіб.
Нагадаємо, що результати тестів на коронавірус у 6 буковинців, яких раніше госпіталізували до інфекційного відділення обласної клінічної лікарні, є негативними.

▪️Чому у дружини чернівчанина, інфікованого COVID-19, ознак захворювання не виявили? Адже вони перебували у тісному контакті▪️

Жінка не отримала достатню дозу збудника. А коли у чоловіка з’явилися перші ознаки захворювання, робила все необхідне, щоб не інфікуватися. Наразі за нею ще спостерігають медики. Через деякий час їй знову зроблять тест на COVID-19.

▪️Чому до Чернівців планують приїхати лікарі Всесвітньої організації охорони здоров’я?▪️

Це загальноприйнята практика. Лікарі прибудуть на Буковину, бо тут виявлено перший в Україні випадок інфікування COVID-19. Фахівці ВООЗ не мають на меті дискредитувати та поставити під сумнів професійність і методи лікування буковинських медиків. Допомогу недужим на коронавірус та особам із підозрою на інфікування у Чернівцях уже надають за протоколами ВООЗ.

Світлина від Чернівецька обласна державна адміністрація.

peredplata