Лондонська лабораторія підтвердила наявність коронавірусу у чернівчанина

 Лабораторія в Лондоні сьогодні підтвердила наявність коронавірусу у відібраних у інфікованого українця зразках. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

“Всього ми дослідили за останній період 40 зразків з підозрою на коронавірусну інфекцію. З них всього був один позитивний. Цей позитивний, так, як рекомендує Всесвітня організація охорони здоров’я, ми його направляли до лабораторії в Лондоні. Це референс-центр ВООЗ. Ми сьогодні вранці отримали результати їхнього дослідження, вони повністю підтверджують ті дослідження, які провела наша лабораторія – вони визнали зразок позитивним і підтвердили високу кваліфікацію наших лабораторних спеціалістів”, – сказав Віктор Ляшко.

Він зазначив, що тепер можна з впевненістю сказати, що результати тестувань, зроблені в нашій лабораторії, відповідають європейським стандартам та рекомендаціям ВООЗ.

Також він додав, що до обласних вірусологічних лабораторій будуть надіслані тест-системи, що дозволить протестувати більшу кількість людей.

Нагадаємо, 3 березня зразок від інфікованого в Україні відправили на підтвердження до Лондона.

Перший в Україні випадок зараження новим типом коронавірусу був зафіксований 3 березня у Чернівцях.

Також  до 12 березня у Чернівецьку область планують надіслати тест-системи для виявлення коронавірусу.

Джерело: УНН.

peredplata