На фестивалі “Файне місто” відбулося відверте богохульство, – отець Роман Демуш.

 

Заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді отець Роман Демуш та наголосив, що люди, які називають себе християнами у таких подіях брати участі не можуть, пишуть Версії з посиланням на сайт Духовна велич Львова.

 

“Деякі події та епізоди, що відбуваються на Faine Misto festival – є відвертим БОГОХУЛЬСТВОМ, СВЯТОТАЦТВОМ, та порушенням прав почуттів вірних християн!І то вже не перший раз…Так не може бути!Якщо ми «за права»…То тут вони порушені!.

Дуже чітко розумію, що мої слова не сподобаються багатьом. Тим не менше, прагну висловити кілька думок про фестиваль “Файне місто”, який відбувався у Тернополі. Я на тому фестивалі  не був і не планував бути. Однак мої друзі надіслали мені відео – з яких роблю висновок, що деякі моменти є відверто богохульними. Я хочу застерегти усіх тих, які вважають себе християнами від участі у таких подіях, у таких акціях, які висміюють християнство і релігійне життя вірних. Я не проти фестивалю, не проти музики, але те, що відбулося, не має стосунку ні до здоровго дозвілля, ні до мистецтва, ні до музики, ні до фестивалю”.

Таку реакцію викликав виступ на фестивалі польського блек-метал колективу Batushka (Батюшка).

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди грають на музичних інструментах, люди стоять, гітара та текст «可E Yuliia Khmelinina @ FAINE MISTO 2021»

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди грають на музичних інструментах, люди стоять, гітара та текст «Yuliia FAINE MISTO 2021»

На зображенні може бути: 4 людини

На зображенні може бути: одна або кілька осіб

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди грають на музичних інструментах та люди стоять

На зображенні може бути: 9 людей та люди стоять

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди грають на музичних інструментах та люди стоять

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди грають на музичних інструментах та люди стоять

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та люди грають на музичних інструментах

Довідково: 

Batushka (Батюшка) — польський блек-метал колектив заснований 2015-го року.

Першу композицію, семидюймовий сингл «Yekteníya VII», колектив випустив у 2015-му році на лейблі Witching Hour Productions, але жодної особливої уваги платівка не привернула. Відомість та великий ажіотаж серед шанувальників блек-метал сцени з’явилася з релізом дебютного повноформатного альбому «Litourgiya» у грудні 2015 року.

Імена учасників, окрім псевдонімів, невідомі. Лейбл стверджує, що музиканти Batushka також є учасниками більш відомих груп. Під час виступів широко використовуються елементи літургійного церковнообрядства.

peredplata