Поляки привезли під шлагбаум і викинули: розповіли про українців, які застрягли на ПП «Дорогуськ-Ягодин»

У пункті пропуску «Ягодин» не має пішохідного руху, величезна купа людей застрягли на польському боці. Їх автобусами поляки привезли до свого кордону. Аби потрапити додому платять 100-200 злотих, щоб проїхати 300 метрів.

У Ягодині Волинської області, одному з найбільших пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, автівок на в’їзд в Україну небагато. Та людям, які застрягли на польському боці, небхідно дістатися додому, шукати транспорт, – повідомляє ТСН.

“Їх привезли під шлагбаум і викинули. Вони по 100-200 злотих дають, щоб їх підвезли тих 300 метрів”, – каже киянин Павло Жукалюк.

Українські прикордонники домовляються із польськими колегами, аби невеликими групами цих людей якось пропустити. Здебільшого повертаються заробітчани.

“Там не було хворих. Ми повертаємося тільки того, що кордони закривають”, – говорить заробітчанка Ольга Миронець.

На в’їзді прикордонники у масках та рукавичках міряють температуру і рекомендують на 14 днів самоізолюватися.

Поруч працюють і медики. У респіраторах та захисних костюмах.

“При підозрі на коронавірус ми так само ізолюємо на санітарний майданчик. Визначаємо коло контактних”, – каже фельдшер Ольга Жук.

Для виїзду пасажирського транспорту з Ягодина до Польщі є шість смуг і всі вони порожні. Немає ні автобусів, ні легкових авто. Це тому, що Польща з опівночі заборонила в’їзд пасажирському транспорту. Вантажі – дозволені. Тож до кордону – кілометрові черги фур.

На митниці кажуть, черга через поляків, які всі вантажі перевіряють начебто на коронавірус. До того ж, далекобійники рвонули на Ягодин, бо сусідні пункти пропуску зачинили на карантин. А сьогодні від опівночі увесь український кордон закриється для іноземців.

peredplata