Ігорю Коломойському, та іншим багатіям-мародерам, які наживаються на людській трагедії для прикладу і наслідування.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає: 

-Деякі з найбагатших людей світу активно допомагають долати пандемію коронавірусу COVID-19 та жертвують чималі суми, – пише Forbes.

Фонд співзасновника Microsoft Білла Гейтса та його дружини Мелінди оголосив про виділення $100 мільйонів на програму визначення, ізолювання та викорінення вірусу. Фонд зараз розробляє тестові набори, що дозволятимуть перевіритись на наявність коронавірусу в себе вдома, – їх відправлятимуть поштою, а результат буде відомий за два дні. Крім того, Гейтс вирішив покинути раду директорів Microsoft, щоб присвятити більше часу фондові та благодійній роботі.

Тим часом, безкоштовно поширити тестувальні набори фонда Гейтсів у Сіетлі (одному з епіцентрів пандемії у США) пропонує Amazon Джеффа Безоса.

Засновник Alibaba Джек Ма надав $14 мільйонів на розробку вакцини від вірусу, а також пожертвує 500 наборів для тестування й мільйон медичних масок для США.

Інвестор-мільярдер Кен Гріффін надасть $7.5 мільйонів найбільш ураженим китайським провінціям.

Тед Леонсіс, власник хокейних і баскетбольних команд та спортивних арен у США заявив, що заплатить повну зарплату за березень всім працівникам, попри те, що численні спортивні змагання скасовані.

А керівник Airbnb Браян Ческі повідомив, що всі користувачі сайту, які забронювали собі житло й змушені скасувати подорожі, зможуть анулювати бронювання й отримати компенсацію.

peredplata