“Червоних” областей може стати більше: ковід-показники на Буковині продовжують зростати

На Буковині продовжують зростати ковід-показники, які наближають Чернівецьку область до “червоної” зони епіднебезпеки.

Оновлені дані станом на 3 лютого опубліковані на сайті МОЗ

Зокрема, наразі на Буковині один із найвищих в Україні показників рівня госпіталізацій. Цей показник продовжує зростати. Станом на 3 лютого він становить 90 на 100 тисяч населення при нормі до 60.

Також наближається до перевищення норми коефіцієнт виявлення випадків інфікування. Його норма 20%, а у Чернівецькій області впродовж останніх днів він сягає 19,4%.

У департаменті охорони здоров’я Чернівецької ОДА зазначають, що ситуація досить хитка і Чернівецькій області потрібно зовсім небагато, щоби потрапити до “червоної” зони.

Наразі в “червоній” зоні перебувають дві області – Івано-Франківська та Рівненська. У “жовтій” залишилися лише 2 – Кіровоградська та Польтавська. Усі інші, у тому числі й Чернівецька, – у “помаранчевій”.

Очільник МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що незабаром комісія ТЕБ та НС розгляне, чи вводити “червоний” рівень епіднебезпеки у таких областях, як Львівська, Вінницька, Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Одеська, Сумська та Хмельницька.

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій області медики вчора, 2 лютого, зафіксували 975 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

peredplata