Коронавірус на Буковині: самотнім літнім людям доставлятимуть продукти і ліки додому

Одиноким буковинцям похилого віку та людям, які перебувають у складних життєвих обставинах будуть доставляти продукти харчування та ліки додому.

Як повідомили у пресслужбі Чернівецької ОДА, на засіданні штабу з попередження коронавірусу обговорили стандарт надання соціальної підтримки одиноким літнім особам.

 

Саме ця категорія громадян є найбільш вразливою для коронавірусної інфекції. Тому в області буде актуалізована інформація про кількість осіб зазначеної категорії, визначена їх потреба в дезінфікуючих засобах, продуктах і медикаментах, а також спроможність у власному забезпеченні за підтримки родичів, волонтерів та громадських організацій.

Щоб упередити поширення інфекції та посилити соціальний захист потребуючих, райдержадміністраціям, Чернівецькій міській раді, ОТГ доручено створити мобільні робочі групи, які відвідуватимуть одиноких громадян, аби забезпечити їх необхідними деззасобами, продуктами харчування, ліками.

Доручено також розробити план співпраці між сімейними лікарями і місцевими надавачами соціальних послуг та долучити до спільної роботи представників громадських організацій, волонтерів.

peredplata