На Тернопільщині медики масово захворіли на COVID-19

24 працівники лікарень захворіли на коронавірус у Монастириському районі Тернопільської області.

Про це в суботу, 28 березня, повідомив заступник голови Монастирської РДА Павло Дронь у фейсбуці.

Зазначається, що серед COVID-позитивних – 7 лікарів, 11 медсестер, 6 молодших медсестер.

Зі слів Дроня, 28 березня районна лікарня отримала 300 тестів. Раніше заступник голови РДА писав, що основна проблема це брак тестів.

За його повідомленням, загалом у Монастириському районі інфікованих коронавірусом – 36 осіб.
У районній лікарні госпіталізовано 8 людей, серед них один лікар сімейної медицини та один священник, у Тернопільській лікарні – 4 хворих із Монастирського району; на самоізоляції перебувають 29 уражених вірусом (їхній стан легкий).

Павло Дронь додає, що для медперсоналу, який проживає в селах, організовано приватний транспорт для підвезення на роботу до райлікарні та з роботи.

Також заступник керівника РДА звернув увагу на появу псевдоволонтерів, котрі начебто збирають гроші на потреби лікарень: “Слід всім взяти до відома, що під це вірусне лихо підлаштовуються окремі шахраї, які без погодження з керівництвом лікарні відкривають собі рахунки нібито на потреби лікарні, і вже люди їм перераховують кошти, слід яких зникне”.

Як інформувала “Новинарня“, станом на 10:00 28 березня в Україні було 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 8 летальних, 5 пацієнтів одужали (4 дорослих, 1 дитина).
Раніше в Тернопільській області від COVID-19 померла одна людина.

peredplata