У настоятеля Києво-Печерської лаври виявлено коронавірус. Уся верхівка РПЦвУ заражена?

В одіозного настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита РПЦвУ Павла виявили коронавірус. Число заражених серед московських архієреїв може йти на десятки.

Як повідомляють джерела з оточення митрополита, три дні тому Павлу стало зле, пізніше в нього діагностували коронавірусноу хворобу COVID-19.

Примітно, що декілька днів тому Павло провів службу, на якій були присутні очільник РПЦвУ Онуфрій, митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич), олігарх і нардеп «Опозиційного блоку» Вадим Новинський. Також там був присутній перший заступник глава Офісу президента України Сергій Трофімов, який займається питаннями релігії.

Окрім вищезазначений осіб майже вся верхівка РПЦвУ опинилася під загрозою зараження. Адже під час літургії першими причащаються єпископи, потім священики, за ними диякони і в самому кінці – віряни. Тобто ті, хто причащався після митрополита Павла (а він – серед перших), скоріше за все – заражені.

Цікаво, як тепер у РПЦвУ ставитимуться до карантинних обмежень. Бо багато кліриків та архієреїв РПЦвУ з піною у рота доводили, що вірус не передається через причастя. До того ж, сам Павло критикував введені державою карантинні заходи та закликав їх порушувати. Але вже через кілька днів кілька ченців Києво-Печерської лаври опинилися на лікарняних ліжках.

Джерело: Релігійна правда

peredplata