За вчора, 5 квітня на Буковині нових випадків не зафіксовано

Станом на ранок 6 квітня у Чернівецькій області зафіксовано загалом 220 випадків інфікування коронавірусом (5 випадків – летальні, 11 пацієнтів – одужали).

Нині відомо, що випадки зараження зафіксовані у місті Чернівці та всіх районах Чернівецької області, крім Кельменецького. За суботу, 4 квітня, було діагностовано коронавірус ще у 18 буковинців. 

Про це повідомили в Чернівецькій ОДА та спростували раніше розповсюджену інформацію про нібито 225 зафіксованих випадків. З яких населених пунктів додалися хворі, поки що невідомо. У неділю, 5 квітня, нових випадків не фіксувалося. Про це пише видання “Голос України”.

Зараз троє пацієнтів перебувають у критичному стані, вони підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. А у реанімаційному відділенні Чернівецької обласної дитячої лікарні перебувають двоє дітей. У них теж підозра на коронавірус. Стан дітей середньої тяжкості, обоє – на кисневій дотації.

Трьом пацієнтам з коронавірусом і двом з підозрою на нього надають допомогу в реанімаційному відділенні обласної клінічної лікарні. Двоє хворих, у яких діагностовано коронавірус, знаходяться на апараті штучної вентиляції легень, інші – на кисневій дотації. Крім того, в реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебувають ще троє. В одного з них COVID-19 вже діагностовано, в іншого лише підозра. Ще троє пацієнтів із пневмонією — у Сторожинецькій центральній районній лікарні на кисневій дотації. У всіх є підозра на коронавірус.

Як заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук  область чекають два надзвичайно важкі тижні. Ці тижні будуть для всієї України справжнім випробуванням. Голова ОДА переконаний, що ситуація вимагає від усіх національної єдності та довіри один до одного. Зараз п’ята частина всіх інфікованих в Україні — на Буковині. За його словами, вірусологи та епідеміологи працюють у дуже складних умовах, жодних вихідних у них нема.
“Але вже наступного тижня наша область отримає додаткове нове обладнання для проведення лабораторних досліджень, що в рази збільшить потужність нашого лабораторного центру”, — запевнив Сергій Осачук. 

Він подякував усім буковинцям за два дні жорсткого карантину. 

“Ми побачили, що 90% всіх людей, мешканців Чернівецької області, дисципліновано і відповідально залишилися вдома. Результат, який ми побачили, перевершив усі очікування”, — наголосив Осачук. 

Сергій СУЛИМА

peredplata