Не здаваймося! Щоденно про злободенне. Карантин. 06.04.2020

 

 

 

Перша обнадійлива інформація з Німеччини та Франції. Там вже четвертий день зменшується кількість смертей та заражених коронавірусом. Також  наш власний кореспондент у Брюсселі Ростислав Демчук повідомляє про зменшення захворювань, спричинених корона вірусом у Бельгії. Пише, що жителі Бельгії сприйняли обмежувальні заходи без паніки і протестів, навіть підтримали дії влади.

І це дає позитивний результат. Можливо, вже на початку травня відкриються школи. А тепер думають, як полегшити умови карантину. Також Іспанія  починає стабілізацію захворювання.

В Україні, кажуть, ще впродовж двох тижнів можливий ріст захворювань. Тому просять людей сидіти вдома. Особливо, людям старшого віку, і тих, хто має хронічні захворювання.

Від сьогодні введені більш жорсткі умови карантину. Не можна збиратися більше двох людей разом. Не можна з’являтися у громадських місцях та на вулиці без маски. Не можна виходити з дому без документів, які засвідчують особу.

І це ще не надзвичайний стан. Але до того йде. Держава вживає якісь половинчасті заходи. Їх можна зрозуміти лише  з огляду на те, що ці  заходи дозволяють державі не піклуватися про умови виживання людей на карантині. У держави немає обов’язку годувати людей за свій рахунок, оплачувати вимушене безробіття і т.п.

Це непорядно з боку держави по відношенню до своїх громадян. Але самі подібні заходи потрібні.

Можливо, нам, на відміну від Європи, вдасться пройти небезпечну смугу атаки к-вірусу з меншими втратами.

 У Чернівецькій області вже третю добу не міняються показники захворюваності.  Як подали кількість заражених – 220 у суботу, так і залишилось до ранку 06 квітня.

Щоправда, десь там голова ОДА сказав, що було 225, але вчора ввечері повернувся до показника 220.

Ці цифри не змінюються не тому, що немає хворих, а тому, що комусь десь там щось не сходиться у статистиці. Ось і мовчать…

Добре було б, якби замовкли на деякий час мер і губернатор. А то вони щовечора змагаються між собою на ТБ і в соцмережах у тому, хто краще озвучив цифри хворих і померлих, хто більше епітетів вжив, хто страшніше людей налякав, а хто краще та грізніше погрози висловив.

Ліпше б у цей час не вони говорили, а лікарі-спеціалісти, психологи і т.п.. Користі було б більше, а непотрібного піару і дурних слів менше.

Якщо вони дослухаються до цих порад, буде користь. Якщо ні, то нічого доброго не буде.

А сьогодні все ж таки – Всесвітній день спорту і Всесвітній день настільного тенісу.

Мій онук Максим займається саме цим видом спорту. Він – майстер спорту України. Неодноразовий призер та переможець чемпіонатів України серед кадетів та юніорів. Бронзовий призер світового топ-турніру у Єгипті 2019 року. Навчається у Державному олімпійському коледжі імені Івана Піддубного (раніше  називався школою олімпійського резерву).

Як і всі школярі України, Максим зараз на карантині. Але занять тенісом не полишає. Разом з однокласником, також майстром спорту України Назаром Третяком не втрачають даремно жодної хвилини часу.

Для занять настільним тенісом використовують будь-які приміщення та підручні предмети.

У зв’язку з тим, що часто заходять на кухню, то кухонний стіл використовують як тенісний, пачки гречки – як сітку, а сковорідки – як ракетки. Так і грають…

https://www.facebook.com/nazar.tretiak.3/videos/116367979984210/

 

Звичайно, це їхній такий собі прикол. Але й він дозволяє трохи забути про хворобу, про віруси і продовжувати жити.

Не падаймо духом!

 

(Далі буде)

 

Петро Кобевко

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata