У важкому стані – 30 пацієнтів: що відомо про буковинців, хворих на коронавірус

У медичних закладах Буковини станом на 14 квітня перебуває 294 людини із коронавірусною інфекцією або ж із підозрою на неї.

Як повідомили у пресслужбі Чернівецької ОДА, в реанімаціях лікарень є 30 пацієнтів у важкому стані, з них на апаратах штучної вентиляції легень – семеро.

 

У реанімаційному відділенні обласної лікарні є восьмеро хворих. Із них до апаратів штучної вентиляції легень підключені двоє жінок, їм 64 та 69 років, у обох коронавірус підтверджено, стан – стабільно важкий. Загалом же COVID-19 діагностували у 5 пацієнтів реанімації, у решти – підозра.

У реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебуває троє пацієнтів на кисневій підтримці. Двоє з них із підтвердженим COVID-19, один – з підозрою.

У Хотинській центральній районній лікарні перебувають двоє пацієнтів із підтвердженою коронавірусною інфекцією. Вони на кисневій підтримці.

У Чернівецькій міській лікарні №1 п’ятеро недужих у реанімації. Двоє хворих – на апаратах ШВЛ. Це 64-річна жінка із цукровим діабетом та підтвердженим COVID-19, а також 69-річний чоловік із підозрою на коронавірус, який має надмірну вагу. Ще троє пацієнтів – на кисневій підтримці, у них підозра на COVID-19.

Дев’ятеро хворих на кисневій дотації та двоє – на апараті штучної вентиляції легень лежать у Сторожинецькій центральній районній лікарні. У 44-річного чоловіка на ШВЛ – пневмонія, цукровий діабет та підозра на COVID-19.

Також 13 квітня у реанімаційне відділення госпіталізували чоловіка 1967 року народження та одразу підключили до апарату штучної вентиляції легень. Стан хворого – критичний, у нього пневмонія та підозра на коронавірус.

Із дев’ятьох хворих, які на кисневій підтримці, COVID-19 виявили лише в одного, решта – на різних стадіях скасування підозри.

Пацієнтці у важкому стані надають допомогу у реанімації Новоселицької центральної районної лікарні. 57-річна жінка перебуває на апараті ШВЛ, у неї діагностовано коронавірус.

peredplata